Взривяващ вкус с BOOM Burgers в центъра на София

boom burgers

Здравословното хранене, движението и спортът са основополагащи за съществуването ми и често са предпоставка за вина при отклонение от правия път. Това което обаче съм научил е, че когато си решил да съгрешаваш, първо трябва хвърлиш усещането за вина в тоалетната, след което да пуснеш водата. Посвещавам този пост на всички, които след #burger, хаштагват с #foodporn.

За изненада на мнозина, бургер манията през последните се оказа стабилно явление. Броят на местенцата, където бургерът се яде в чиния, а картофките са в малка кокетна метална кошничка нарастна значително, но уви не всяко от тези места предлага нужното качество.

Преди повече от година споделих гастрономическата си еуфория от Street Chefs, но както знаете там се хапва до караваната на открито, а аз съм твърде зиморничав.

Безспорно бих препоръчал на всички, които искат да се докоснат до наистина вкусни бургери – Boom Burgers. Обикновено посещавам ресторантът на бул. „Цар Освободител“ 12, тъй като ми е най-удобен като локация за паркиране.

Boom Burgers

Атмосферата в Boom Burgers

Едва сега си давам сметка, че до този момент съм снимал основно храната, но не и интериора, което може би е показателно за първото. Честно казано усещането е малко като в закусвалня. Масите са леко наблъскани, кухнята се намира в общото помещение, но същевременно има някакъв чар благодарение на постерите по стените.

 

Храната в Boom Burgers

Като любител готвач и почитател на храната, смятам че в бургерите има 2 основни неща, които можеш да прецакаш – месото и хляба.

На първо място е важно какво телешко се използва, независимо че у нас този вид месо не блести с качеството, което се предлага по света. Независимо от това обаче, ключова винаги е степента на изпичане, за да се постигне нужната крехкост. При смляното телешко това безпорно е по-лесно постижимо. Обикновено в BOOM burgers то е точно – нито сурово, нито сухо. Случвало ми се е да ме попитат как го предпочитам, коет също е супер. Единствената препоръка, която бих им дал на Boom Burgers е все пак да го посоляват малко каймата преди изпичане. Задължително започнете с BOOM! или CHEESE бургер и със сигурност няма да сгрешите в избора си.

Второто което изключително високо оценявам са питките, които изглеждат приготвени на място с леко запечена коричка. Най-неприятното нещо в света на бургерите е да ти го сервират с мек хляб, в който пръстите ти пробиват дупки в безнадежден опит да захапеш нещичко преди да настъпи тотален клетъчен разпад.

Друго което силно препоръчвам от менюто на Boom Burgers е малка салата наречена „пикантното колслоу“, което не мога да произнеса нормално без да започна да се смея. Изключително свежа игра на вкусове – леко пикантно и сладко-кисело.

Boom Burgers

Boom Burgers

Обслужването в Boom Burgers

Персоналът е внимателен и ненатрапчив. Предимно млади и усмихнати хора, които са запознати с менюто и реагират адекватно ако настъпи проблем. Последният път когато хапвахме попаднахме на малко неприятна ситуация. Младежът до нас хипнотизираше бургера си доста време, докато накрая се оказа, че са му забравили картофките. В крайна сметка му ги опаковаха за вкъщи за сметка на заведението.
В такива случаи не се стеснявайте да питате, освен ако не искате да ядете студен бургер без картофки с насълзени очи на срамежлива девица.

 

Цените в Boom Burgers

В никакъв случай не бих ги нарекъл ниски. Ако пренесете стандарта си за бургери от улицата между 3 и 5 лева, то е много вероятно 10 лв. начална цена за бургер да ви се сторят много. От друга страна обаче, вкусът на тези бургери няма нищо общо с джънка на масовите Fast Food вериги или кварталната дюнерджийница. Тук по-скоро говорим за гурме бургер преживяване, което включва домашни пържени картофки и изключителна прецизност по отношение на вкус и презентация.

boom burgers menu

Бургер туризмът ме е водил на различни места, но безспорно BOOM Burger води класацията ми заедно със Street Chefs. Може би дори има известна преднина, тъй като там имам покрив над главата и разнообразие от сосове на масите, което много ми липсва в Street Chefs.

….и да не забравите да се тагнете, за да знаят майка ви и баба ви, че сте яли.


Подкрепете блога с един   

  или

Споделете статията с клик на бутонче: