Поли е №1! Моят топ 5 от Евровизия 2016

Poli Genova

Може би за първи път от няколко години насам се развълнувах от Евровизия поради няколко основни причини.

1. България участва с читава песен
2. Последният победител е Måns Zelmerlöw
3. Събитието ще се случи на шведска земя, а както знаем шведите са дали много на съвременната популярна музика
4. Сред участниците, действително има добри попадения
5. Надеждата, че България ще блесне на европейската сцена (както и стана)

Моят топ 5 от Евровизия 2016

Истината е, че в началото бях малко скептичен към песента на Поли, тъй като студийната версия и клипа не ме грабнаха, НО живото изпълнение беше тотално размазващо. От визуалните ефекти, през светещия костюм, до страхотната харизма на Поли на сцената. Определено това е парче, което трябва да се гледа на живо. Силно провокиран от патриотични подбуди (Благодаря ти Поли!) и фактът че съм израснал с Бон-Бон по Канал 1, давам моите 12 точки на:

 

1. Poli Genova – If Love Was A Crime / Евровизия 2016

 

 

2. Michał Szpak – Color Of Your Life (Poland) / Евровизия 2016

 

Michał Szpak или капитан Джак Спароу, както аз му викам е уникален глас с ужасна прическа. Рядко напоследък попадам на песни, които искам да слушам няколко поредни пъти, няколко поредни дни и така докато повече не искам и да я чувам. Никога повече! 😀 Това е от онези парчета, които действително ти вкарват вятър в косите и карат неепилираните косми по тялото ти да настръхнат.

 

3. ZOË – Loin d’ici (Austria) / Евровизия 2016

 

Така и не разбрах, защо песента на Австрия беше на френски. Може би никой не разбра. …Но пред ангелския глас на прекрасната Зоуи можеш само да затаиш дъх, докато 3-минутното видение спре да пее.

 

 

4. Sergey Lazarev – You are the only one (Russia) / Евровизия 2016

 

Руското парче е абсолютен фаворит за победа. Руската грандоманщина беше взела връх над Евровизия 2016. На изисканата игра на визуализации на сцената от страна на миналогодишния победител, Русия отговори с мощни визуални ефекти и сценична постановка. След като чуеш песента за 30 секунди ще ти остане в главата. Завинаги. Малко гейско звучене от 90-те и много мускули в клипа, но както я наричат критиците…отвсякъде си е #GuiltyPleasure.

 

 

5. Måns Zelmerlöw and Petra Mede – Love Love Peace Peace

 

Моето последно място в ТОП 5 не е за участник, а за двамата водещи. Единият от тях е миналогодишният победител, а дамата не бих казал, че ми е известна, но от  Wikipedia виждам, че е популярна шведска водеща и актриса. Изпълнението е в бродуейски стил, поднесено със страхотна доза хумор и огромен талант. Шведско шоу на световно ниво!

 

Ето я и формулата за победа в Евровизия, разиграна в песен:

 

 

Победителят в Евровизия 2016

 

Шок и потрес, но в крайна сметка спечели воят на представителката на Украйна. Наградите и нямало да се съберат на сцената, песента разказвала трагичния живот на баба и, припевът беше на никому неизвестен език, а звукът беше потресаващ. С цялото ми уважение към жената, но едно е да подкрепяме Украйна в чисто политически аспект, но друго е да изберем песен, само защото изпълнителката почти не се разрева на сцената.
Уви Евровизия доказа за пореден път, че политическите взаимоотношения между държавите са решаващи за вота. Нека не бъдем крайно негативни, все пак Поли направи запомнящо се представяне за България, което ще се помни дълго.

Jamala – 1944 (Ukraine) Live at Semi-Final 2

 

 

Позитивният финал

Още поне месец ще си слушам моя ТОП 5 с кеф и най-вече Поли Генова, защото за всички нас, тя е големият победител в Евровизия 2016. Поли е страхотен пример за младите хора в България, тъй като поне за мен тя притежава най-важните качества за успех – талант и постоянство.
Ако всички полагаме усилията, които полага Поли в работата си, на инат или не, може би някой ден България настина ще стане по-добро място за живеене.

Браво Поли!


Подкрепете блога с един  

 или

Споделете статията с клик на бутонче: