Google представи официално Pixel и Pixel XL

Google Pixel XL

Не мога да скрия вълнението си от представянето на Google смартфоните на 4 октомври в тесен хамбар пред още по тесен кръг от журналисти. Pixel може би не е най-оригиналното наименование на серията произведена от HTC, но явно ще трябва да живеем с това.

Какво са основните предимства на Pixel и Pixel XL според Google:

1. Батерията държи 7 часа само при 15 минути зареждане.
2. Най-добрата камера на смартфон създавана някога според DxOMark.
3. Уникален син цвят – предлага се в общо три: черен, бял и син.
4. Работи с очила за виртуална реалност на Google.
5. Безкрайно място за съхранение на снимки и видео в Google Photos.
6. 4k видео от ново поколение.
7. Стандартен 3,5 мм жак за слушалки. 😄😄😄
8. Първият телефон с Google Assistant.

Дизайнът на Google Pixel и Pixel XL

Google Pixel и Pixel XL вадят сравнително секси алуминиеви телца, съответно с диагонал на дисплея 5 и 5,5 инча за по-големия. Това, което мен лично напоследък ме дразни е, че смартфоните от високия клас заприличаха на плеймейтките. Абсолютен копипейст откъм дизайн на форма и корпус. За да направите сравнение можете да използвате GSM arena. За щастие поне откъм технически характеристики и фунционалности има място за коментар.

Google Pixel XL

Както вече стана дума Google Pixel и Pixel XL идват в следните 3 цвята – доста черен, наистина син и много сив. Google изключително много държат на това, че те самите са създали съвършената симбиоза между хардуер и софтуер. По време на събитието на 4.10.2016 водещият хаштаг не случайно беше #madebygoogle.

google-pixel-phone-picture-4

Трябва да отбележа, че шегата с „не новия 3,5 мм жак за слушалки им се получи доста добре.

capture2

Камерата на Google Pixel и Pixel XL

По отношение на камерата Google тотално избухнаха със становището, че това е най-добрата камера създавана някога в смартфон. Твърдението се основава на 89 точки в тестовете на независимата организация DxOMark. Камерата на Pixel разполага с пиксели, с размер 1.55 микрона и бленда f/2.0, записва 4k видео с вградена стабилизация. Също така камерата работи с автоматичен HDR+ режим, който пък е предпоставка за по-остри цветове и по-добри нощни снимки.

Наистина уникалното тук обаче е това, че Google ще предостави неизчерпаемо сървърно пространство в Google Photos за съхранениe на снимки и видео само за потребителите на Pixel и Pixel XL.

4177

Техническите характеристики на Google Pixel и Pixel XL

Започваме с най-интересното, а именно батерията и обещанието, че в рамките на 15 минути зареждане, тя ще издържа 7 часа в активен режим. Самата батерия е с капацитет 2770 mAh или 3450 mAh за Pixel XL. Ще поживеем и ще видим е казал народът…

По отношение на хардуера виждаме последно поколение процесор Qualcomm Snapdragon 821 и 4GB RAM. Вградена памет в два варианта 32 и 128 GB. Дисплеят е Full HD за Pixel и QHD AMOLED за Pixel XL т.е. по-висока наситеност на пикселите при по-големия модел. Виждаме и характерния за високия клас телефони скенер за пръстови отпечатъци с новата подобрена технология на Google, наречена Pixel Imprint.

pixelcolors-1024x768

Android Nougat и Google Assistant

Google Pixel и Pixel XL ще работят с последния ъпдейт на Android 7.0 наречен Nougat. Любопитното при него е, че ъпдейтите на Android от тук насетне няма да прекъсват работата на телефона, а ще се инсталират докато си работите на устройството, след което ще се активират при следващ рестарт.

Голямата новина за новите Google смартфони обаче е наличието на Google Assistant, който очевидно ще замени познатия до този момент Google Now. Тъй като вашият телефон ви познава най-добре на база търсения, Google асистентът ще може да ви съдейства с всякакви чудеса, които поискате от него. Уви обаче не мисля, че ще работи със същата ефективност за не англоговорящи държави.

Цената на Google Pixel и Pixel XL

…ще стартира от 649 долара в Щатите, Канада, Австралия, Великобритания и Германия.

Google-Pixel-Price

Пресконференцията можете да гледате тук благодарение на Digital Trends:


Подкрепете блога с един  

 или

Споделете статията с клик на бутонче: