GPS тракерът за кучета и котки MyKi Pet е тук

MyKi Pet

Българската IT компания Алтерко Роботикс, която е най-вече позната с детския GPS часовник MyKi официално пусна на пазара и най-новия си продукт, този път насочен към домашните любимци. MyKi Pet e GPS проследяващо устройство за домашни любимци, който работи през GSM мрежа. MyKi Pet беше показан за първи път през септември на IFA 2016 в Барселона.

 

Най-важното за Myki Pet:

Следите домашния си любимец в реално време посредством мобилна апликация
• Използва 3 технологии за локализация – GPS, LBS, Wi-Fi
• Само 23 грама е
• Подходящ е за кучета, котки и всякакъв добитък 😉
• Можете да създавате зона за сигурност
• Можете да го използвате за тренировки на вашето куче

 

Дизайнът на MyKi Pet

Най-важното от всичко е, че устройството е прахо и влагоустойчиво. Въпросът на собствениците на лабрадори, голдъни и други въргалящи се в локви, може би ще е дали под „влаго“ се разбира и водоустойчив. Може би не е добра идея да опивате… MyKi Pet е изработен от пластмаса и текстил, и се предлага в черен цвят.

 

Техническите характеристики на MyKi Pet

Тракерът предлага режим „Пестене на батерия“ при който може да издържи до 5 дни с едно зареждане. Ако животното напусне безопасната си зона, утсройството се активира в режим “Проследяване в реално време” и може да издържи до 12 часа.

 

Цената на MyKi Pet

В Мтел вече се предлага за 1,50 лв. на месец или 30 лв. в брой с плановете за мобилен интернет Мтел сърф. Устройството не може да работи без карта с мобилни данни, тъй като функционира посредством GSM/GPS мрежа.

 

Равносметката за MyKi Pet

 

На пръв поглед изглежда много полезен продукт, особено ако сте с по-диво куче или коте, което обича да бяга от вкъщи. Скептичен съм единствено към обучението със звук посредством смартфон апликация. Това означава, че кучето няма да познава гласови команди, а ще реагира на конкретните звуци т.е. трябва винаги да си носите телефона на разходка или да се научите да издавате тези звуци. Аз лично бих заложил на „Седни“, „Лягай“ и „Стой“ с човешки глас.

 

Споделете статията с клик на бутонче: