Смартфон или фаблет? Моят HTC Desire 816

HTC Desire 816

 

Преди почти 2 годни се сдобих по стечение на обстоятелствата с HTC Desire 816, който активно ползвам и към днешна дата. Моя близка си го беше поръчала онлайн, но беше крайно разочарована от размера му. 5,5-инчовия дисплей в комбинация с по-дебелата рамка характерна за HTC смартфоните го правеше твърде голям за нейния вкус, чанта и джоб. Дори му беше лепнала прякорчето „Тухляка“.

В крайна сметка го откупих, тъй като тя изпитваше необяснимо за мен неудобство да го върне в онлайн магазина. Причината да избера точно точно този смартфон не беше съдбата, нито топлите приятелски чувства, а това което това устройство ми дава като качество за цената си.

 

Всичко започва през 2014 година

 

…Desire 816 е истински хит на китайския пазар. В интернет ще забележите, че комуникационните материали са със снимки на добре подбрани азиатски младежи и девойки. Истината е, че през последните години т.нар. фаблети (така обикновено наричаме хибрида между смартфон и таблет. Всичко с над 5-инчов до 7-инчов екран попада в тази категория, но терминът не е официално приет) набират все по-голяма скорост и на родна земя. До голяма степен големите брандове като Apple наложиха този тренд със 6-инчовите iPhone 6 Plus и Galaxy S6, както и техните следващи модели и модификации. Казано накратко…

 

HTC Desire 816

 

Фаблетите вече са на мода

 

Големият екран поне за мен е много голямо предимство, тъй като аз го използвам и за работа и за „игра“. Изключително удобен е за писане на мейли, четене на статии и най-вече гледане на видеа (или както доста хора ги наричат „видеота“). За смартфон от среден клас и то модел от 2014-та получавате – 13-мегапикселова камера с редактор на снимки, HD видео, Nano-SIM и винаги сте първи с ъпдейта за Android. Очевидно това е едно от предимствата на джаджите от изтока. Единственото което издава средния клас е пластмасата използвана за гърба на устройството, тъй като се драска и по нея остават петна. За щастие в eBay и AliExpress се продават кейсове за по 1-2 долара точно за този модел. Ако се насочвате към Desire 816, по-скоро препоръчвам HTC Desire 820, тъй като е с по-добро качество на пластмасата.

Звук за чудо и приказ

 

Едно от най-важните за мен неща винаги е било да си чувам телефона. Нещо което рядко се случва, но когато в джоба или в чантата ти стане дискотека трудно може да пропуснеш. BoomSound технологията на HTC е приложена и тук с два стерео говорителя разположени от двете страни на предния панел на смартфона. Понякога предпочитам да слушам музика на него в колата, отколкото да използвам радиото. Не че Пежото не се справя, но HTC-то му разказва играта.

 

Слот за две SIM карти

 

Оставам го за накрая, тъй като не е от съществено значение за всички, но всъщност за мен това беше основният фактор. Година преди това страдах с два телефона, които се въргаляха заедно с ключовете, портфейла и нещо за хапване в мъжката ми чанта. Хич не беше весело, но HTC-то вкара нещата в ред, редуцирайки поне един от компонентите. Комбинацията от характеристики, качество и цена за (тогава беше около 500 лв. в брой) смартфон с 2 SIM карти е повече от задоволителна.

 

HTC Desire 816

 

…и така до днес аз и „Тухляка“ си живеем в мир и хармония, макар че нещо ми нашепва, че е време за подмяна. Освен това вече съм само с една SIM карта, което отваря необятни възможности. Имам няколко идеи, които ще споделя по-натам в блога.

 


Подкрепете блога с един  

 или

Споделете статията с клик на бутонче: