Изкуственият интелект оживява в HUAWEI P20

huawei p20

През последните няколко години Huawei завладява световния пазар с изключително висока заявка за качество на своите продукти на фона на разни неоправдано популярни корейски марки. 2017 беше годината на лансирането на първият Huawei смартфон с изкуствен интелект в бизнес серията Mate 10. 2018 ще остане в историята на мобилните технолигии с флагманската серия P20, която даде началото на революция в мобилната фотография с обновената двойна Leica камера на P20 и тройната Leica камера на P20 Pro.

Четейки този пост може би се чудите кой да изберете – Huawei P20 или Huawei P20 Pro. Няма да правя сравнително ревю, тъй като разликата в цената между двата е значителна. Ако търсите нов смартфон от високия клас на разумна цена, то Huawei P20 е изключително рационален избор. Ако сте от хората, за които парите нямат значение, просто си вземете P20 Pro и да се приключва тази душевна агония…

huawei p20 midnight blue

Дизайнът на Huawei P20

С риск да наруша обещанието си да не правя сравнение между двата, трябва да знаете че умопомрачително якият цвят Twilight вдъхновен от Северното сияние се предлага само за Pro версията. В България Huawei P20 е наличен в Midnight Blue, Ping Gold и Black.

Дизайнът е изключително характерен благодарение на т.нар Notch дизайн, където се намира предната камера на устройството. Важно е да знаете, че ако този елемент при Huawei P20 не ви допада, то можете да го скриете със софтуерна функционалност на дисплея. В този случай се добавя една черна лента под „ноча“, която създава усещане за стандартен екран без каквито и да е чупки.

Дисплеят е 5,8-инчов Huawei FullView, сравнително безрамков и по моите лични критерии на човек с Huawei Mate 10 Pro (с 6 инчов дисплей), P20 e абсолютно джобно гадже, независимо че разликата в дисплея е минимална, P20 стои доста компактно в ръката.

huawei p20 colors

Камерата на Huawei P20

Тайната на тази брилянтна камера не е само и единствено в партньорството на Huawei с немския еталон за качество във фотографията – Leica. Всъщност изкуственият интелект и безбройните алгоритми, които се учат от поведението на ползвателя си са в основата на страхотните снимки, които прави това устройство.
Имах възможност да тествам телефона около седмица и беше изключително забавно как при снимане в автоматичен режим, камерата подобряваше цветовете, светлината и всичко необходимо за създаване на перфектния кадър. Факт е, че тревата изглежда по-зелена, небето по-синьо, но пък снимките са просто жестоки. Разбира се, ако това леко подобряване на действителността ви дразни можете да промените и сами настройките. Магията тук е, че камерата разбира какво точно снимате и дори изписва на екрана, какво вижда около себе си.

Освен възможностите за ръчни настройки, стандартен и професионален режим на снимане, P20 предлага и предефинирани категории за снимане на сцени и обекти, така че да уловите перфектния кадър с наистина най-доброто максимално качестово с помощта на изкуствения интелект.

huawei p20 pink gold

 

Тестови снимки правени с Huawei P20:

 

Батерията на Huawei P20

Huawei не се шегува с батериите на своите смартфони. P20 идва с 3400 mAh батерия и повярвайте ми, това не е просто цифра. Един от най-големите шокове за мен, откакто ползвам Huawei Mate 10 Pro като основен телефон e това, че батерията държи минимум 2, а понякога дори 3 дни, в зависимост от употребата. Минимумът включва постоянно включен мобилен Интернет, снимане и телефонни разговори. P20 не прави изключение с батерия, която спокойно си държи по два дни с едно зареждане. Не мога да кажа какво ще се случи след година или две, но първоначалните ми впечатления на фона на всички телефони, които някога съм имал са наистина… евала БАТЕрия.

 

Техническите характеристики на Huawei P20

  • Основна камера: 12 MP (RGB, f/1.8 апертура) + 20 MP (монохромен, f/1.6 апертура)
  • Предна камера: 24 MP, f/2.0 апертура
  • 4 GB RAM + 128 GB ROM
  • Кабелът е с USB-C, но в комплекта си има преходник за 3,5 мм жак за слушалки
  • 3400 mAh батерия

Huawei Premium Service за P20 и P20 Pro

Малко хора може би са запознати, но Huawei предлагат специална услуга за потребителите на най-скъпите си устройства. Вероятно клиентите които си купят по-евтин Huawei смартфон ще си кажат „…а ние не сме ли хора?“, но аз лично адмирирам този подход, тъй като е повече от логично когато плщаш повече пари, да получаваш някаква добавена стойност. Важно е да знаете, че Huawei P20 lite не се включва, тъй като това устройство е по-скоро среден клас като хартеристики и цена, съответно и двойната камера не е Leica.

 

Та, Huawei Premium Service включва 2 неща:

  1. Безплатна застраховка на дисплея или задния панел за първите 3 месеца след покупка и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО – регистрация на сайта на производителя ТУК.
  2. Услуга „от врата до врата“, която дава възможност на всички потребители на P серията (без lite моделите) да се обадят в оторизирания Huawei сервиз, за да си поръчат взимане, поправка и връщане от посочен адрес и обратно до адрес, без да се налага да бъдете ощетени с неудобството да се разходите до сервиза два пъти. Транспортните разходи, разбира се също са за сметка на производителя.

huawei p20 premium service

Цената на Huawei P20

Средната търговска цена в брой към момента в повечето търговски вериги и мобилни оператори е около 1200 лв. Можете да го откриете в А1Telenor, VIVACOM, Technopolis или Technomarket.

Разликата с Huawei P20 Pro e около 400 лв. отгоре за да станете Pro.

 

Равносметката за Huawei P20

Безспорно в момента това е най-добрият смартфон на пазара откъм цена и качество във високия клас. Изкуственият интелект оживява, за да правите наистина страхотни снимки, като същевременно максимално оптимизира работата и натовареността на приложенията ви, за да пести енергия съобразно вашите потребителски нужди.
Huawei P20 не е просто поредният смартфон, а ваш персонален асистент, който започва да ви опознава и служи вярно от момента на своето събуждане в този все по-технологичен свят.

huawei p20


Подкрепете блога с един  

 или

Споделете статията с клик на бутонче: