Защо избрах смарт часовник Huawei Watch 2

huawei watch 2

До преди няколко години свързвахме всеки часовник, които не е просто часовник със шпионски филми, научна фантастика или тези от нас, които си спомнят, може би дори с инспектор Гаджет. Към днешна дата пазарът ни е буквално залят от различни разновидности на тази джаджа, като основно ги разделяме на 2 – смарт гривна, която основно служи за измерване на спортната ни активност и смарт часовник, който обикновено прилича на часовник, но всъщност е по-скоро аксесоар към любимия ви смартфон, без който не можете да отидете дори до тоалетната.

Причината изобщо да поискам смарт часовник беше, че постоянно не си чувам телефона и съответно пропускам важни повиквания. Независимо че започнах да избирам модел с известна доза скептицизъм, смятам че изборът ми беше най-удачният възможен в средния ценови клас, независимо че не бих дал 600 лв. за стандартен часовник без значение от марката.

 

Дизайнът на Huawei Watch 2

 

Huawei Warch 2 e откровено спортен часовник, но в същото време доста стилен, независимо че каишката му е гумена. На пръв поглед гумата създава усещане за кожа благодарение на релефната повърхност. Всъщност Watch 2 e наличен и във вариант Classic с кожена каишка и алуминиев корпус, но честно казано спортният модел ми допада повече поради няколко причини.

  • Алуминиевият светъл корпус често се надрасква по-видимо от черен пластмасов.
  • Кожените верижки се амортизират значително по-бързо, тъй като кожата понякога се прегъва, надрасква или започва да се лющи.
  • Спортният дизайн на Huawei Watch 2 е наистина много обран и същевременно изглежда скъп като изработка.
  • Така или иначе Classic моделът не е наличен в търговската мрежа у нас. Поне засега.

huawei watch 2

Huawei Watch 2 или Samsung Gear S3?

 

Изключително съм благодарен на Samsung за Gear S3, защото ми помогна да разбера, какво не желая и не търся в един смарт часовник – тежък и неудобен за носене. Ако Huawei Watch 2 се слива неусетно с ръката ви без да имате каквото и да усещане, че носите часовник, при Samsung Gear S3 е точно обратното. Той е там. Усещате го. Същевременно изглежда твърде груб и спортен. В никакъв случай не претендирам, че разбирам от мода и стил, но аз лично бих сложил риза и сако с Huawei Watch 2 без да се притеснявам от синдрома на „сандали с хавлиени чорапи“.

h

Huawei Watch 2 vs. Samsung Gear S3

Звукът на Huawei Watch 2

 

Голямо чудене беше има или няма микрофон Huawei Watch 2? Потвърждавам че има. Звукът не е невероятен, по-скоро усещането е, че говорите по стара Нокия или уоки-токи, но честно да ви кажа не го ползвам особено често. Удачен е ако шофирате, в движение сте, а трябва спешно да вдигнете без да си ровите в чантата за телефона.

Мен лично би ме било срам да говоря по смарт часовник в градския транспорт. Как мислите?

 

Техническите характеристики на Huawei Watch 2

 

Huawei Watch 2 е наличен в 2 варианта, които технически се различават по това, че единият има слот за SIM карта, а другият няма. Разликата в цената е 100 лв. Ако трябва да го обясните на баба си, можете да и кажете, че ако си вземе този със слот за карта, може да отиде до магазина за хляб само по часовник.

За мен лично тази екстра не представляваше интерес, тъй като основно използвам часовника като аксесоар към мобилното си устройство, на който гледам различни известия. Неудобството на часовника без карта е, че се свърза с телефона ви през Bluetooth и съответно ако се отдалечите достатъчно връзката между двете устройства се разпада.

Дисплеят е 390×390 px, което не е много, но напълно достатъчно. Анимацията за измерване на пулс например беше първото, което наистина ме впечатли. Операционната система е Android Wear 2.0 и съответно часовникът се свързва свободно с Android базирани устройства през приложението Android Wear.

Huawei Watch 2 се свързва без проблем към Wi-Fi, разполага с компас, сензор за измерване на пулс, мери крачки и освен всичко има страхотни функционалности на фитнес асистент. Не съм ги разучавал, но можете да си следите активността например по време на джогинг, планински преходи и какво ли още не.

Батерията държи без проблем 2 дни, което за мен лично е задоволително особено предвид, че зареждам моя LG G4 всеки ден. Зарядното е fast charging, което действително помага, когато батерията ви пада и буквално за 10 мин. зареждане успявате да и дадете 20-тина процента живот.

Не на последно място разполагате с 768 MB RAM и 4GB памет, което също е повече от достатъчно.

huawei watch 2

Цената на Huawei Watch 2

В търговската мрежа цената изглежда като да е фиксира на 599 лв. за Huawei Watch 2 и 699 лв. за Huawei Watch 2 4G или LTE т.е. с възможност за SIM карта. Моят е от Технополис, като специално го поръчах онлайн, в случай че размисля в последния момент и реша да го върна. Както знаете 14 дневния срок за връщане по закон важи само за онлайн поръчки.

 

Равносметката за Huawei Watch 2

 

Определено не съжалявам за избора си, независимо че първоначално смятах че това би била една доста безсмислена джаджа. Часовникът действително ми помага в няколко направления:

  • Не пропускам повиквания както обикновено.
  • Получавам известия за съобщения от избрани от мен приложения.
  • Следя дневната си активност, което за мен наистина е важно.
  • Следя пулса си, която ми напомня да не ходя твърде бързо, както и да дишам в по-напрегнати моменти.
  • Винаги намирам забутания си някъде телефон с опцията „Find my phone”.

 

Huawei Watch 2 определено внася доза стил и усещане за технологичност в ежедневието ми. Безспорно смарт часовниците набират все по-голяма популярност през последните години, което има своето обясниение поне за мен. От една страна часовникът е сред малкото любими мъжки аксесоари, тъй като говори за стил, характер и стандарт на живот. От друга страна технологичните джаджи са естествена мъжка слабост.

Добра работа Huawei. Добра работа.


Подкрепете блога с един   

  или

Споделете статията с клик на бутонче: