Ягоди с Нутела – бърз десерт за бавен душевен екстаз

Едни започват със закуската, други преминават директно към основното, а трети като мен например, предпочитат десерта. Важно е да отбележа, че от здравословна гледна точка е препоръчително именно десертът да е преди основното ни хранене или просто да се хапва самостоятелно с чаша ароматно кафе или чай.

Най-любимият ни бърз сезонен десерт вкъщи е ягоди с Нутела. Може би не е най-полезният, но e по-добре от парче торта, мазен крем или току що изпечен кекс, който просто не можеш да спреш да ядеш (и за това ще споделя рецепта).

Как се приготвя?

Нужни са ви вкусни ягоди. Дори да не са, Нутелата ще си свърши работата. Нарязват се на малки кубчета. Обикновено ги приготвям в чашка – ред ягоди, лъжица шоколад, ред ягоди, лъжица шоколад и отгоре отново ягоди. Може би около 100 гр. ягоди на човек в за зависимост от чашката. В конкретния случай съм използвал 200 мл. стъклена чашка за кафе от ИКЕА.

3

Колко струва?

Ако имате гости, това е чудесно решение вместо торта. Излиза грубо около 10 лв. за 4 порции при кожодерски цени на ягодите от 4 лв. за 500 г.

 

Спирам да пиша, за да се насладя на десерта  и споменът от него на тази снимка…

4


Подкрепете блога с един  

 или

Споделете статията с клик на бутонче: