Истинско кафе ли е Nescafe Dolce Gusto?

Nescafe Dolce Gusto

Всеки бранд се стреми да стане водещ в своето поприще, но с успехът идват и големите предизвикателства. Nescafe e типичен пример за марка превърнала се в нарицателно за продуктова категория. Историята познава много подобни примери, като най-популярните са Ксерокс, Памперс, Джип, Термос, Магнетофон, Диктофон, Найлон, Тефлон, Джакузи, Лейкопласт и много други. За повечето потребители това са просто думи, но всъщност това са марки, чиято популярност ги е превърнала в еквивалент на конкретен продукт.

 

Моята история с Dolce Gusto

Причината да игнорирам дълго време Nescafe Dolce Gusto беше естественото ми убеждение, че това е инстантно или разтворимо кафе. Всъщност това са думите, вместо които хората масово използват нескафе. Преди месец попаднах на серия от билбордове, на които се акцентираше на „арабика“, но не мисля, че това е достатъчно, за да стане ясно за масовия потребител, че Dolce Gusto предлага капсули както с инстантно, така и с истинско мляно кафе, при това наистина качествено.

 

Dolce Gusto в офиса

В интерес на истината за първи път опитах Dolce Gusto в офиса, тъй като се шматкаха напред-назад машини тип „пилета“. Моментът в който пилето започна да плюе кафето в чашата ми като майка дрозд, действително се разнесе аромат за чудо и приказ. Това беше моментът, в който се зароди връзката между мен и птицата на Dolce Gusto. От година имам машина и вкъщи и както вече споделих в статията „Hi-Tech, стил и вкус на ароматно кафе с Nescafe Dolce Gusto“, тя се разнася изключително удобно при пътувания до по-близки дестинации.

 

ТЕСТЪТ: Истинско кафе ли е Nescafe Dolce Gusto?

Наскоро се случи дискусия в офиса относно това, дали е истинско кафето в капсулите на Dolce Gusto. Оказа се, че 2-ма колеги имат такива машини вкъщи, но не ги ползват, защото предпочитали еспресо вместо някакво си там синтетично нескафе.

За целта жертвах една от моите капсули. Операцията се случи бързо и сравнително безболезнено. Оказа се, че под капачето има още едно покритие, което херметически затваря кафето. Това обяснява защо вкусът и ароматът се запазват по този начин. В крайна сметка аз останах доволен, макар и с 1 капсула по-малко, тъй като доказах правотата си, а колегите по-скоро съжаляваха, че са живеели в заблуда толкова много време.

 

Nescafe Dolce Gusto

 

Историята завършва с трима души пиещи Nescafe Dolce Gusto и втори блог пост по темата, който вече започва да звучи подозрително рекламно. Всъщност дори в този момент пия капсула RISTRETTO. Затова спирам до тук. Поне засега.


Подкрепете блога с един  

 или

Споделете статията с клик на бутонче: