Приятна изненада от Lenovo К5

lenovo k5

През последните няколко години се усеща все по-силното присъствие на смартфоните на Lenovo и на Българския пазар. Lenovo светят постоянно и ярко на билбордове, молове, печатни и онлайн издания. Позиционирането им е ясно – отлично качество на отлична цена.
Lenovo e доказана марка в света на технологиите и макар основната им дейност да е концентрирана в производството на компютри, тежестта на марката оказва влияние и при налагането им като производител на смартфони в световен мащаб.
Ако все още не сте сменили старата си Nokia със смартфон, а в същото време не искате да похарчите много пари, Lenovo може да ви спечели с различни устройства. Колкото и да се лъжем повечето модели не изглеждат скъпо, все пак говорим за смартфони от порядъка на 300-400 лв., но пък тази година марката изненада пазара с Lenovo K5, a следващият месец на нашия пазар ще се появи и Lenovo K6.

lenovo-vibe-k5-android

Дизайнът на Lenovo K5

Моята най-приятна изненада от Lenovo K5 беше именно дизайнът. Искате телефон с нахапана ябълка, но нямате 2 бона или излишен бъбрек? На външен вид под определен ъгъл и светлина може и да помислите, че Lenovo K5 е iPhone 6. Струва ми се, че това е първият опит на Lenovo да заменят пластмасата с алуминий. Не е нещо нов в света на смартфоните, но определено алуминиевият корпус изглежда по-скъпо. Възможностите за цветове са три – платинено сребрист, златно шампанско и графитено сив. Няма розово злато, но ще го преживеете.

lenovo k5

Звукът на Lenovo K5

Dolby Atmos® аудио e първото което привлече вниманието ми. От години насам Lenovo разчитат на технологията на Dolby в своите компютри. Смартфонът разполага с два двойни високоговорители на задния си корпус, а звукът определено прави впечатление. Силен, ясен и дълбок.

lenovo-vibe-k5-dolby-atmos-audio

Камерата на Lenovo K5

За разлика от технологията на звука, Lenovo никога не са се тупали по гърдите с камерите на своите телефони. За толкова пари 13 MP основна камера и 5 MP предна камера със стабилизация на изображението, възможност за ръчни настройки и филтри звучи повече от задоволително. Качеството на видеото е Full HD.

lenovo k5

Техническите характеристики на Lenovo K5

Ще започна с лошата новина. Android 5.1 Lollipop е версията, с която идва Lenovo K5. Факт е, че това ни връща 2 версии на Андроид назад, но не мисля, че това е чак толкова притеснително. Освен всичко се говори за евентуален ъпдейт.
Иначе телефонът си е супер по отношение на основните си характеристики: 5-инчов IPS HD дисплей, който действително изглежда цветен и ярък. Основната разлика между бюджетните телефони и по-високия клас на пръв поглед е именно дисплеят. Леново избухват с 8-ядрен процесор, Snapdragon 415, 2 GB RAM, 16 GB вградена памет + microSD слот и обещаваща 2750 mAh батерия.

 

Цената на Lenovo K5

Започва от 2,99 лв. на месец план от Мтел, а в брой без план за абонати на оператора е 289 лв. (ако не сте абонат е 339 лв.). Хич не е лоша сделка.

 

Равносметката за Lenovo K5

Ако действително търсите бюджетно решение, но не сте склонни да направите голям компромис с качеството, Lenovo K5 в момента е може би най-удачният вариант за вас. Освен всичко наближават празници, така че не го мислете много и направете една приятна изненада с Lenovo K5.


Подкрепете блога с един  

 или

Споделете статията с клик на бутонче: