Новото попълнение Lenovo K6

lenovo k6

През септември месец тази година на IFA 2016, беше представен новия K6 от Lenovo, заедно с K6 Power и K6 Note. Няма да се спирам на последните, тъй като все още ги няма у нас. Все още не мога да схвана логиката на именуване на новите продукти на Lenovo. Част ли са от Vibe серията или са самостоятелно продуктови линии. Все едно. Въпросът тук е защо да изберете/доплатите за Lenovo K6 /400 лв. без абонамент/ вместо да си вземете по-евтиния К5 /340 лв. без абонамент/?

 

Дизайнът на Lenovo K6

С една идея по-изискан от Lenovo K5, K6 също е с метално тяло, но изглежда действително по-добре и отпред, и отзад. На пръв поглед стои малко по-тънък спрямо K5, но никъде не са обявени официално тежестта и дебелината на корпуса, за да се направи адекватно сравнение.

В случай че държите на 5-инчов екран, това може би е по-доброто решение. Ако все пак се колебаете за 5,5-инчов, то може би Lenovo Vibe K5 Note e вашият телефон.

Цветовете на Lenovo K6 за сребрист, златист и тъмносив.

lenovo k6

 

Камерата на Lenovo K6

13-мегапикселова основна и 8  мегапиксела предна камера звучи повече от добре. Както вече споделих в предишните 2 поста за Lenovo K5 и Lenovo Vibe K5 Note, камерата на тази серия е действително една приятна изненада.

lenovo k6

Звукът на Lenovo K6

Звукът на K6 e използва технологията на Dolby Atmos® с 3 микрофона за силен, чист и ясен стерео звук. Нещо което виждаме за първи път при Vibe K5 Note.

 

Техническите характеристики на Lenovo K6

Основните предимства на Lenovo K6 определено са именно в техническите характеристики. Първото важно от гледна точка на потребителско преживяване е по-високата версия на операционната система Android 6.0 Marshmallow. Батерията е 3000 mAh, което е повече от задоволително за смартфон от този ценови клас. За сравнение батерията на Samsung Galaxy S7 e също 3000 mAh.

lenovo k6

Цената на Lenovo K6

…започва от 6,90 с план от VIVACOM или 399,90 лв. в брой без абонамент.

Telenor са си повярвали доста със 609,90 лв. в брой без план и 21,95 лв./мес. на изплащане с най-ниския план Стандарт.

Ще видим с какво ще излязат от Мтел.

 

Равносметката за Lenovo K6

От гледна точка на цена и качество, Lenovo K6 e определено добро решение. Вие решавате от къде да си го поръчате, но все пак имайте предвид, че нормалната му цена е не повече от 400 лв. в брой.


Подкрепете блога с един  

 или

Споделете статията с клик на бутонче: