Премиум усещане с Lenovo Vibe K5 Note

lenovo vibe k5 note

Вече споделих приятната си изненада от Lenovo K5, но не мога да се сдържа от няколко реда и за по-големия му брат – Lenovo Vibe K5 Note. Като привърженик на големите телефони, определено бих се спрял на това решение поради няколко основни причини – дисплеят наистина е впечатляващ Full HD. Камерата изобщо не е за пренебрегване – 13 мегапиксела основна и 8 мегапиксела селфи камера. Има си и пръстов отпечатък, с което определено ме изненада. Батерията е заредена със завидните 3500 mAh, a телефонът идва с 2 SIM карти.

Очевидно е, че Lenovo са готови да навлязат в по-високия сегмент, атакувайки със силно конкурентни цени и наистина добро качество.

lenovo vibe k5 note

Дизайнът на Lenovo Vibe K5 Note

Подобно на K5 и този модел е облечен в стилен алуминиев корпус. Приятен на допир и захват. Може би за някой ще е малко големичък заради рамката си, но не повече от моделите на HTC в този сегмент – да речем HTC Desire 820. Единствено флагманите на по-популярните марки ни спестяват от размера на рамката при 5,5-инчовите си предложения. Наситеността на ppi e 401, като за сравнение при K5 e 294 ppi. Дори да си нямате идея какво точно значи ppi, важното за вас е, че дисплеят е жесток от гл.т. на цена/качество. Вариантите са два – платинено сребристо или златно шампанско.

lenovo-smartphone-k5-note-emea-android-features-5

Камерата на Lenovo Vibe K5 Note

13 MP основна и 8 MP предна камера, която предлага и опция за заглаждане на бръчки. Действително добра селфи камера. Тествано и проверено.

lenovo vibe k5 note

Звукът на Lenovo Vibe K5 Note

Ако Lenovo K5 разполага с 2 двойни високоговорителя, то Lenovo Vibe K5 се хвали с още по-добър звук, благодарение на Dolby Atmos®, 3 микрофона и иновативна аудио технология наречена Wolfson®. Lenovo обещават много чист и ясен звук.

 

Техническите характеристики на Lenovo Vibe K5 Note

Операционната система е Adroid 5.1, Lolipop, което на мен лично не ми допада, но пък батерията е 3500 mAh, което е рядкост дори при телефони от висок клас. Хубаво е, че Lenovo са заложили на мощна батерия предвид големия дисплей, който яде доста заряд. Друго което ми харесва е, че технологията за пръстов отпечатък не отнема от размера на дисплея. Доста от големите производители се оправдават с това при най-скъпите си телефони, които поддържат тази технология.

lenovo vibe k5 note

Цената на Lenovo Vibe K5 Note

Онлайн цената варира между 350 и 400 лв., а във VIVACOM е 500 без абонамент. С план вече пада на 149,90 лв. с план или 7,90 лв./мес. на изплащане с 2-годишен договор.

 

Равносметката за Lenovo Vibe K5 Note

Ако ви трябва голям телефон за браузване, музика и филми – това е. Lenovo започват да ме изненадват все по-приятно с новите си модели. Пу-пу, да не им е на уроки. Надявам се тази статия да ви е била полезна.


Подкрепете блога с един   

  или

Споделете статията с клик на бутонче: