Модулната звезда LG G5 | Ревю

LG G5

LG представиха G5 още през февруари на мобилния конгрес в Барселона – IFA 2016. Вече съм писал за еволюцията и революцията, която направиха смартфоните на LG, включително G5. Сега обаче ще споделя малко лични наблюдения за този звяр, с който деля едно легло, тъй като това е смартфонът на жена ми. Имахме известни драми с него, но като цяло е доста „Уау“.

 

Дизайнът на LG G5

Тази година жена ми беше получила знак от Провидението, за това че е крайно време да смени своя LG G2 с не какво да е, а с iPhone. След няколко ценови сравнения и заключението, че ще трябва да се раздели с Android, решението беше окончателно. LG G5. Розовото злато беше изчерпано абсолютно навсякъде, но пък и тъмно сивото се оказа много удачен избор.

LG G5

Смартфонът идва с 5,3-инчаов Quad HD дисплей, а гъстотата на пикселите е между 500 и 850 ppi, което повярвайте ми означава кристална картина. Сам по себе си LG G5 е уникален със своя модулен дизайн. Образно казано това означава, че батерията се вади заедно с долната част от корпуса и може да се замени с модул Cam Plus, който реално превръща LG G5 в страхотен фотоапарат. Освен това Cam Plus има и допълнителна батерия, което гарантира по-дълго време за снимане, тъй като така имате 2 батерии – основната и тази на камера модула.

В духа на тенденциите в смартфон технологиите за последната година, високият клас тук е изработен от алуминиева сплав, като интересното тук е тънкото пластмасово покритие (незабележимо е и няма да разберете ако не прочетете някъде), което пази корпуса от надраскване.

LG G5

Камерата на LG G5

Може би сте прочели частта с възторга по камерата на моя личен LG G4. Колкото и да ми е трудно да го призная, камерата на LG G5 e с няколко идеи по яка. 16 MP e основната, а предната е 8 мегапиксела. Качеството не се различава толкова от това на G4, но новото тук е възможността за снимки с широкоъгълен обектив. Наистина, ама наистина е уникално, както и опцията за 360-градусови снимки, което струва ми се, все още не сме тествали.

#NoFilterNeeded

/Прилагам малко снимки, за да видите как се получават като качество и резолюция./

 

Звукът на LG G5

Може би звукът на G5 не е от акцентите при този модел, но определено е на много високо ниво. Силен, ясен и много чист. За разлика от говорителя на G4, който се намира на задния панел на устройството, при G5 високоговорителя е разположен в долната част на корпуса, което създава страхотен съраунд при звънене, гледане на видео или слушане на музика.

LG G5

Техническите характеристики на LG G5

LG въвеждат пръстовия отпечатък за върви път в LG G5. Разположен непосредствено зад камерата, той е доста удобен, но пък  е изместил бутоните за увеличаване и намаляване на звука, които за някого може би са били странни, но за феновете на G серията по-скоро изключително полезни. Моделът предлага и LED екран, който показва час и известия без това да влия особено на консумацията на батерията (2800 mAh). За да спестите още повече от батерията, можете да го държите с дисплея надолу поне нощем, така LED часовникът се деактивира автоматично.

Всъщност батерията се оказа голямата драма на този телефон. Очевидно сме попаднали на дефектна бройка, тъй като не съм чел за подобен масов проблем на този модел. В крайна сметка го оправиха в сервиз и засега работи добре, като дори може да издържи ден и нещо. Все пак при нормална употреба изисква зареждане всеки ден.

LG G5 идва и с последен ъпдейт на Android v7.0 (Nougat).

 

Цената на LG G5

Към настояща дата се предлага за 37,90 лв./мес. или 769 лв. в брой с най-високия план от Мтел или за 799 лв. в брой (или 12мес. x 82.54 лв.) от Get.bg. Ние се спряхме на втория вариант, тъй като ни се стори по-изгоден.

Предвид цените на останалите устройства от високия клас, тази сума е абсолютно приемлива.

 

Равносметката за LG G5

Основният ми въпрос е дали бих си везел LG G5 вместо LG G4. 200 лв. разлика има безспорно своята тежест. Ако търсите смартфон с наистина страхотна камера и в двата случая няма да сбъркате. Безспорно обаче LG G5 надгражда вече утвърденото в G серията на LG, a именно: блестящо поведение на операционната система (работата на LG с Google си казва думата), изключително бърз и мощен, камера без какъвто и да е коментар и възможност за детайлни ръчни настройки. Много високо качество на конкурентна цена.

LG G5

Единственото което ме натъжава е, че LG закриват официалното българското си представителство у нас. Всъщност те никога не са наливали големи бюджети за реклама в България за разлика от Samsung или Huawei, но пък качествените продукти винаги намират своите клиенти по един или друг начин.


Подкрепете блога с един   

  или

Споделете статията с клик на бутонче: