Моят LG G4. Няколко месеца по-късно…

LG G4

Какъв по-хубав подарък за рожден ден от висок клас телефон с фантастична камера (за която ще разкажа по-долу). На 15 септември, 2016 г. счупих прасенцето касичка, за да сменя смартфона си с LG G4. Моделът е от април 2015 г., което го прави много изгодно решение за покупка година по-късно. Аз го взех за 670 лв. от GET.bg, a към настояща дата, дори е паднал на 650.

 

Дизайнът на LG G4

Това което винаги съм изтъквал като мое лично любимо предимство в дизайна на LG e изключително тънката рамка на дисплея. Усещането е сякаш държите голям екран в ръката си. 5,5-инчовият дисплей е изключително компактен, особено в сравнение с iPhone 6 и 7 Plus, чиято рамка създава усещане за повече от 6-инчов фаблет, въпреки че самия дисплей е 5,5 инча.

LG G4

Задният панел е от естествена телешка кожа. Изключително ми харесва лайняният цвят, но в крайна сметка избрах черен, тъй като самия релеф на кожата ми допадна повече. Предимство на този модел е, че панелът се сваля бързо и лесно и можете да го смените с резервния пластмасов, който е в кутията. Може би в света на алуминиевите смартфони, пластмаса и кожа звучи просташко, но телефонът е изключително лек, особено в сравнение с LG G5, който уж е с 4 грама по-тежък. Аз лично ги усещам като доста повече при G5.

LG G4

Камерата на LG G4

Тук мисля че трябва да избухнат фойерверки, за да опиша какво мисля за камерата на този телефон. Снима просто уникално и на светло и на тъмно. Има опция за изчистване на бръчки, но за разлика от някои устройства на Samsung, можете да си я изключите или регулирате. Това което може би е някакъв негатив е това, че снимките стават доста големи в порядъка на няколко мегабайта без да има възможност качеството да се намали.

16 мегапиксела е основната камера и честно да ви кажа прави по-добри снимки от Cannon 550D, с който се опитвам да снимам. Може би фотографията не е моето нещо, но с LG G4 се получава просто уникално. Предната камера е 8 MP и прави жестоки селфита. Както се казва…

#NoFilterNeeded

/Прилагам малко снимки, за да видите как се получават като качество и резолюция./

Имайте предвид, че тук бутоните за звука все още са на задния панел, за разлика от G5, а с бутона за намаляване на звук може да се снима. Други варианти за самоснимачка на LG са присвиването на пръсти пред камерата или казването на глас “Smile” или “LG”. Доста яко.

 

Звукът на LG G4

Може да събуди и мъртвец…ми беше казал някой веднъж след като си плю в пазвата, докато телефонът ми звънеше. След това го понамалих малко поне при звънене. Иначе е супер за слушане на музика навсякъде, включително и в колата, ако нямате USB за да си вържете с аудио системата. Високоговорителят се намира на задния панел. Може би е малко странно решение, но съраундът действително е добър. Слушалките не ми харесват, тъй като са тапички, но пък кабелът е облицован в текстил, което му пречи да се заплита. Доста умно и практично решение от страна на LG.

 

Техническите характеристики на LG G4

Ще започна с батерията. При активно ползване държи цял ден, но в края на деня си иска манджата, за да се вдигне. За сравнение, старият ми HTC Desire 816 държеше ден/ден и нещо и имаше супер икономичен режим, което липсва при LG G4. Все пак батерията е 3000 mAh и може да се сменя. Нещо което не е опция при големите марки от високия клас вкл. Apple, Samsung, HTC, Sony и последния да затвори вратата. Устройството идва с ъпгейд до предпоследната версия на  Android 6.0 (Marshmallow). Друго което е по-съществено е това, че G4 работи с Micro-SIM и разполага с 3GB RAM и 32 GB вградена памет. Допълнително може да се добави карта памет до 256 GB.

 

Цената на LG G4

Тъй като започнах цената, няма да коментирам излишно. При мобилните оператори се намира все по-трудно, тъй като бройките в повечето магазини са вече изчерпани.

LG G4

Равносметката за LG G4

Определено това е най-хубавият телефон, който някога съм имал. Изключителна камера, много лек и страшно удобен откъм функционалности благодарение на специалните LG апове за бележки, файл организатори и т.н. Едно от най-любимите ми неща при LG е възможността за заключване и отключване на екрана само с потупване по дисплея. Не е нужно да се използва хардуерен бутон, нито бутон тип апликация, за да не си износвате физическия прекалено много с постоянно натискате.

Друго което ми е адски удобно, е апликацията Quick Remote. За разлика от дистанционните апове на много други марки, тази на LG работи за всичко, което поне аз досега съм тествал (телевизори, климатици и пр.)

Ако имате високи изисквания, но бюджетът ви варира между 600 и 700 лв., определено това е вашият телефон.


Подкрепете блога с един   

  или

Споделете статията с клик на бутонче: