MyKi. Български GSM-GPS часовник за деца

MyKi

Муки, Мики или Майки, както го наричаме в офиса е страхотна джаджа и освен всичко е българска разработка. Майки е часовник, който разполага с GPS приемник, но в същото време има SIM слот, благодарение на което може да служи и за мобилен телефон на вашето дете. Връзката и следенето може да се случва на смартфон, таблет или комютър.

Майки идва с още куп полезни функции като SOS бутон, който изпраща съобщение с точни координати на родителите. Детето може да звъни само на определени номера, които вие заложите. Освен всичко Майки дава информация за изгорени калории и извървени крачки. Така ще знаете точно колко е било активно детето през деня т.е. да си знаете, дали ще има нужда да го доизтощавате вкъщи или директно да си планирате романтична вечеря или филм, защото детето ще заспи по-рано. Вероятно това са нелепи разсъждения, на някой, който все още не се е сблъсквал с родителстването, но не пречи човек и да помечтае.

Разработчиците са помислили и за ситуация, при която часовникът бива свален. В този случай, веднага получавате известие за опасност.

MyKi

МyKi и вода

Основното ми чудене беше, дали часовникът е водоустойчив. Всъщност на официалния сайт на производителя има чудесно разработена секция, която дава отговор на всички въпроси. Оказва се, че Майки е влаго, но не и водоустойчив. Ако се намокри, трябва да го изключите и да го оставите да изсъхне.

 

Как да регистрирате MyKi

Моята препоръка, когато снимате подобни видеа е да не се използва подобен лак за нокти или аксесоари. Ако има ръце, то те да са чисти и без каквито и да е красоти по тях.

Добрата новина е, че устройството работи с iOS и Android. Можете да си свалите апликацията от Google Play или Apple App Store.

 

MyKi   MyKi   MyKi

 

MyKi извън граница

Бях много приятно изненадан, след като видях, че T-Mobile Албания са пуснали продукта и освен всичко са направили страхотно видео. Чудесно е, че български продукт с наистина добър потенциал излиза и на чужди пазари.

Основни притеснения с MyKi

Аз лично имам две тревоги за този продукт.

  1. Тестове на познати показват, че GPS-ът не работи, когато детето е на закрито. Все пак децата между 5 и 10 годни, прекарват по-голямата част от времето си в детската градина или училище. Добрата новина е, че ако няма данни за локацията, можете да се обадите на детето.
  2. Наличието на GSM функционалност означава, че ще има някакво радиационно излъчване. Както знаем все още не е доказана степента на вредно влияние от мобилните мрежи. Съществуват много теории за апокалиптично бъдеще с Wi-fi, 3G и 4G рак, но всеки сам решава в какво да вярва. Според федералната комисия по комуникации на САЩ, максимумът на тестваните стойности на радиация от мобилните телефони(SAR) не трябва да надхвърля 1,6 W/kg.

 

Оферта с MyKi

В момента MyKi се предлага от Мтел за 1,50 лв./мес. с най-ниския план Мтел безкрай XS.


Подкрепете блога с един   

  или 

Споделете статията с клик на бутонче: