Новата модна икона Huawei P10

Huawei P10

Преди броени дни на световния мобилен конгрес в Барселона, братята китайци показаха новия Huawei P10 /5,1 инча/ и Huawei P10 Plus /5,5 инча/. Безспорно през изминалата година, Huawei P9 се доказа като един от най-удачните смартфони от високия клас по отношение на цена и качество.

Huawei заявяват присъствието си на мобилния пазар все по-силно, особено в света на камера-телефоните. Сътрудничеството им с Leica /Лайка/ в това отношение носи все големи ползи за компанията, тъй като потребителите все повече възприемат марката като надеждна по отношение на смартфон фотографията.

huawei-p10-colors

Дизайнът на Huawei P10 и P10 Plus

Huawei определено работят в посока подобряване на дизайна на совите нови модели. Първоначално разликата с P9 не е толкова голяма, но всъщност при P10 e използвана технология за изрязване с диамант, с което се постига релеф на покритието. Това релефно покритие е налично само за златистия цвят. Единствено белият P10 ще е гланциран, а останалите цветове – розово злато, ментово зелено, сребристо и графитено черно ще са матови, което поне за мен е по-практичното решение. В крайна сметка все ще му сложите един калъф и тогава съвсем няма да има толкова голямо значение…

Друга новост е Power бутонът, който разполага с функция за пръстов отпечатък. В случая е изведен непосредствено под дисплея, за разлика от сензора на P9, който се намира на задния панел.

colorSlide1

Камерата на Huawei P10 и P10 Plus

Това което може би е най-важно да знаете е, че който и от двата модела да изберете, няма да е за сметка на камерата.  И в двата случая тя е Leica 2.0 с 12 МР цветен и 20 МР монохромен сензор (да, отново имаме двойна камера). Разликата е минимална и тя е в скоростта на блендата – f/1.8 при Huawei P10 и f/2.2 при Huawei P10 Plus.

Освен оптична стабилизация и безгранични ръчни настройки, Huawei P10 създавам т.нар. „боке“ ефект. Това всъщност е фокусирането на основния обект, при което всичко останало изглежда леко размазано извън фокус. Подобен ефект на снимане изисква умения или наистина качествена техника. В случая това вече е достъпно и със смартфон, което е наистина страхотно.

По подразбиране за високия клас, видеозаписът е 4k, като тук обаче имаме обещание за компресия на файловете до 50%. Както знаете видеата в 4k са много тежки и заемат излишно място в телефона ви.

colorSlide2

Звукът на Huawei P10 и P10 Plus

Залагайки най-вече на камерата, Huawei не поставят особен акцент на звука. Може би това не е важно за повечето потребители, но пък например феновете на HTC си държат на добрия звук, тъй като са свикнали с него. Все още няма коментари за звука на Huawei P10, но поне при Huawei P9 звукът не е кой знае какво. От друга страна е достатъчен за да си чувате телефона.  Все пак ако ще правите детска дискетата, по-добре си вземете колонка.

 

Техническите характеристики на Huawei P10 и P10 Plus

Съвсем накратко Huawei P10 идва с 5.1-инчов Full HD дисплей с 2.5D Gorilla Glass 5, чипсет Kirin 960, 4 GB RAM и 64 GB вградена памет. Батерията на P10 е 3200 mAh, като официалните данни са, че издържа 1.8 дни с едно зареждане. Разбира се всички зависи от това, как го ползвате.

Huawei P10 Plus е с една идея по-голям и с по-голяма гъстота на пикселите  –  5.5-инчов Quad HD дисплей с 2.5D Gorilla Glass 5. Чипсетът също е Kirin 960, 4 GB RAM и 64 GB вградена памет. Допълнително ще бъде налична и специална версия с 6 GB RAM и 128 GB вградена памет.

Батерията на Huawei P10 Plus е с капацитет 3750 mAh и дава обещание за над 2 дни с едно зареждане, но както се казва… няма да повярвам докато не го видя с очите си.

huawei-p10-colors3

Цената на Huawei P10 и P10 Plus

Не е шега. Очакваме Huawei P10 и P10 Plus в България на 1-ви април.

На този етап са обявени следните цени: 649 евро за P10 и 699 евро за P10 Plus. Впечатление прави, че разликата в цената между двата модела не е голяма. Ще видим какво ще измислят обаче местните търговци…

huawei-p10-colors2

Равносметката за Huawei P10 и P10 Plus

Може би все още е рано за равносметка, но всички тенденции сочат, че Huawei P10 и P10 Plus ще са едни от най-предпочитаните смартфони за 2017. Конкуренцията в мобилните технологии е безмилостна, особено предвид, че всяка година излиза нов модел, а потребителите всеки път очакват нещо наистина по-добро по отношение на дизайн, камера и издръжливост.

Huawei смело атакуват нежния пол, създавайки телефон който е красив, стилен и създаден да улавя именно тези две неща.

Какво е Huawei P10 в едно изречение?

Фантастичен моден аксесоар за уникални селфита или невероятен камера-телефон, който се събира в един джоб… или дълбок джоб ако сте с Plus версията.


Подкрепете блога с един   

  или

Споделете статията с клик на бутонче: