От LG G2 до LG G5. Революция и еволюция на смартфоните от LG

LG G5

В началото беше G2

lg-g2През есента на 2013 г. в битката между флагманите се появи нов претендент. LG G2 e смартфон, който определено ме впечатли още от пръв поглед. Първото което забелязах беше изключително контрастният True HD IPS+ с  Full HD резолюция. 13 мегапикселовата камера също е жестока, а менюто на Андроида повече от удобно и функционално, което не може да се каже за всички Андроид устройства. Това което най-много ми допада в дизайна на всички LG устройства (вкл. телевизорите) е усещането за липса на рамка. В ръката си виждаш просто един компактен 5-инчов дисплей.

 

LG G3 е на ход

 

 

lg-g3-dual-sim-1Корейците не спират да надграждат година по-късно с излизането на G3. Пазарът говори основно за пластмасовия корпус, които наподобява метал. В крайна сметка моделът е все така компактен и удобен. За част от потребителите бутоните разположени на задния панел изглеждат странно, но не и за феновете на G2. Тук имаме LED светкавица с лазерен автофокус, Quad HD дисплей с още по-впечатляваща гъстота на пикселите от предшественика си (538 ppi). Интересна тук е функцията за сигурност Knock Code. Екранът се разделя на 4 квадранта, върху които се избира комбинация от 3 до 8 почуквания. Функцията реагира и на изключен дисплей. Всъщност това е една чудесна защита, тъй като възможните комбинации са 86 367. Дори някой недоброжелателен човек да види почукванията е изключително трудно за повтаряне, особено при черен дисплей. Отне ми месеци, докато започна да нацелвам кода на жена ми, която е с ъпдейт на G2.

 

Истинско премиум усещане с LG G4

През 2015 г. LG наистина избухват. G серията на LG определено се е наложила сред флагманите и все повече от предубедените потребители посягат към модела. Връщайки се 2 години назад, наистина ми беше трудно да промотирам LG на свои приятели и познати, тъй като липсваше достатъчна познаваемост, а всъщност съпоставката между цена и качество на фона на повечето продукти на пазара, определено си заслужава. G4 може би е първият смартфон от високия клас, койтo за последните години дава достъп отново до батерията.

lg-g4-

За разлика от пластмасовия G2 и метално изглеждащия, но всъщност пластмасов G3, гърбът на LG G4 e изработен от естествена телешка кожа. Тук природозащитниците може би ще възроптаят, но пък смартфонът изглежда наистина жестоко.

По отношение на камерата, всички специалисти в бранша потвърждават, че това е може би най-добрата камера на смартфон на пазара в момента. Повече за техническите характеристики можете да научите от чудесното ревю на Nixanbal.

 

LG G5. Да си дойдем на думата!

Дългоочакваният LG G5 не идва сам, а с куп приятели. Така наречените LG Friends са набор от аксесоари към G5. В стандартният комплект влиза допълнителният модул LG Cam Plus, който превръща смартфонът във фотоапарат, а допълнителната батерия и хардуерни бутони определено правят нещата още по-хубави. В бандата от аксесоари влизат камерата за 360-градусово видео LG 360 Cam, очилата за виртуална реалност LG 360 VR и портативният аудио плеър LG Hi-Fi Plus. От 15 април LG Friends ще са налични и на българския пазар.

lg-g5-lg-friends

 

От пластмаса, през кожа до метал

Корпусът на LG G5 e изцяло изработен от алуминиево-магнезиева сплав, а батерията е достъпна и тук. Всъщност за да сме съвсем коректни е добре да отбележим, че металният корпус е защитен от тънък слой пластмаса. Определено и тази година LG заслужават адмирации. Секцията на G5 на официалния сайт на марката потвърждава едно. LG са технологичен лидер на пазара, който заслужава нашето внимание.

 

…а за десерт е ред на звездната екшън реклама на G5

 


Подкрепете блога с един  

 или

Споделете статията с клик на бутонче: