Пест Рипелър сложи край на борбата с вредителите

Като всяка една битка и тази с насекомите удома има своите приливи и отливи. Обикновено борбите са сезонни. С идването на пролетта не само разцъфнаха дърветата и се разнесе аромат на люляк и окосена трева, но плъзнаха отново всякакви живи твари, който до сега сладко са се наслаждавали на зимния си сън.

 

Завръщането на молците

Преди година бяхме достигнали предела на силите си в борбата с молците. Бяха навсякъде. В гардероби, шкафове, в пликове, бурканчета, само във фризера нямаше. Навсякъде бяхме налепили лепкави листчета, пръскахме с всевъзможни спрейове, сложихме си ролетни комарници, тъй като гадините минават през обикновените.

pest-repeller-2

Пест Рипелър отвръща на удара

Тази година всичко започна отначало. Бяха си устроили лагер на терасата и само чакаха да излезе някой да простира за да се намърдат навсякъде. Случайно по телешоп блоковете видяхме реклама на Пест Рипелър на Топ Шоп. Уред който с помощта на ултразвукови вълни прогонва всякакви твари, тъй като прави пространството непоносимо за техните честоти. В списъка и на сайта са описани всякакви гадинки, но не и молци. В крайна сметка в магазина ни увериха да опитаме. Така и направихме.

 

pest-repeller-1

Живот без молци и хлебарки

В упътването пишеше, че в първите дни животинките се раздвижвали. Не бях виждал хлебарки у нас никога, но денят след включването на уреда, една бродеше в коридора сутринта. Колкото и нехуманно да звучи беше мигновено размазана, а след нея подът почистен и дезинфекциран. 2 дни по-късно табора от молци на терасата се беше изнесъл. Просто го нямаше. Все още не мога да повярвам. Ако някой ми го разкаже или го прочета в нечии блог може би пак няма да повярва, че е възможно толкова по-бързо и лесно да победим в тази война.

 

В упътването пише, че уредът не е вреден за хора и за повечето домашни любимци. Искрено се надявам да е така. В крайна сметка ако не умрем от ултразвуков рак, ще ни убие Wi-Fi рак или зомби апокалипсис след 10-тина години.


Подкрепете блога с един  

 или

Споделете статията с клик на бутонче: