Пест Рипелър сложи край на борбата с вредителите

Като всяка една битка и тази с насекомите удома има своите приливи и отливи. Обикновено борбите са сезонни. С идването на пролетта не само разцъфнаха дърветата и се разнесе аромат на люляк и окосена трева, но плъзнаха отново всякакви живи твари, който до сега сладко са се наслаждавали на зимния си сън.

 

Завръщането на молците

Преди година бяхме достигнали предела на силите си в борбата с молците. Бяха навсякъде. В гардероби, шкафове, в пликове, бурканчета, само във фризера нямаше. Навсякъде бяхме налепили лепкави листчета, пръскахме с всевъзможни спрейове, сложихме си ролетни комарници, тъй като гадините минават през обикновените.

pest-repeller-2

Пест Рипелър отвръща на удара

Тази година всичко започна отначало. Бяха си устроили лагер на терасата и само чакаха да излезе някой да простира за да се намърдат навсякъде. Случайно по телешоп блоковете видяхме реклама на Пест Рипелър на Топ Шоп. Уред който с помощта на ултразвукови вълни прогонва всякакви твари, тъй като прави пространството непоносимо за техните честоти. В списъка и на сайта са описани всякакви гадинки, но не и молци. В крайна сметка в магазина ни увериха да опитаме. Така и направихме.

 

pest-repeller-1

Живот без молци и хлебарки

В упътването пишеше, че в първите дни животинките се раздвижвали. Не бях виждал хлебарки у нас никога, но денят след включването на уреда, една бродеше в коридора сутринта. Колкото и нехуманно да звучи беше мигновено размазана, а след нея подът почистен и дезинфекциран. 2 дни по-късно табора от молци на терасата се беше изнесъл. Просто го нямаше. Все още не мога да повярвам. Ако някой ми го разкаже или го прочета в нечии блог може би пак няма да повярва, че е възможно толкова по-бързо и лесно да победим в тази война.

 

В упътването пише, че уредът не е вреден за хора и за повечето домашни любимци. Искрено се надявам да е така. В крайна сметка ако не умрем от ултразвуков рак, ще ни убие Wi-Fi рак или зомби апокалипсис след 10-тина години.


Подкрепете блога с един  

 или

Споделете статията с клик на бутонче:
 • Александър

  здравей, само с молците ли помага или с повечето насекоми, защото почнаха да плъзват, а сме даже на 2рия етаж…

 • Здравей,
  на сайта на производителя и в магазина ни потвърдиха, че помага за: “хлебарки, паяци, мравки, мухи, комари, други насекоми и мишки”.

  Нашата драма беше с молците и все още сме много доволни. Ще видим лятото с комарите как ще е. Наистина не мога да гарантирам, дали би помогнал с всякакви гадини, но не пречи да опитате.

  Поздрави,
  Кирил

 • Десислава

  За бълхи дали би помогнало?

 • Тпдпр

  За хлебарки и муйи нула ефект имам го от месец и съжалявам за 50то лева напразно похарчени.

  • Имате ли комарници за мухите? Ние вече го ползваме от месеци и като цяло все още сме доволни. От време на време се връщат (молците), но със сигурност са мноого по-малко. 🙂

 • цвети

  не си давайте парите пълен боклук- мравки, мухи , хлебарки се разхождат необезпокоявани до самия уред…

  • Плaмен

   този уред нaистинa ли не рaботи тaмaн мислех дa поръчaм

   • Равносметката след 5 месеца ползване е, че със сигурност минимизира гадините, но не е чудо. При нас в началото ефектът беше много силен, след което започнаха да се връщат. Имам позната при която пък работи на 100%.

 • Жеро

  Чисто технически няма как да е ефективно това устройство.
  Ако за изброените гадинки има честоти които им въздействат, то те със сигурност са различни за за всяко едно от тях. Това означава че в устройството трябва да има ОТДЕЛЕН излъчвател за всеки вид за който се твърди че може да бъден пропъден от него, без да дразни кучета, за които със сигурност има ултра-звукови честоти, които ги побъркват.
  Мога да се обзаложа че вътре в кутийката има САМО един излъчвател.
  Ако приемем че е ефективен, то той е със голяма честотна лента и няма как да не влияе на домашните любимци.
  Извод – ефективността е 0 или самовнушение.

 • коко

  имам подобен уред за къртици резултат нулев .