За и против електрическата самобръсначка Philips Серия 7000

Philips 7000

С брада или без брада? Това е въпросът… Колкото и да си кривим душата, когато сме небрежни към брадата си не всички изглеждаме като Енрике Иглесиас, а по-скоро се доближаваме до Зак Галифанакис по цял бански. Затова е хубаво да потърсим второ мнение. За предпочитане от жена. Не от майки, баби или лели.

 

enrique-iglesias

 

По коледните празници стана дума за електрическа самобръсначка Philips, вместо нова Gillette с подвижна глава. Обикновено при сравнение на два продукта, в случая електрически и механичен уред за бръснене, винаги стигаме до основните два момента, а именно съпоставката между цена и качество. На груба сметка ако си вземеш Gillette за 30-ина лева, си вързан с доста скъпите ножчета от 30-40 лева за 2-3 бройки. Електрическите самобръсначки обаче обещават няколко години живот на ножчетата с възможност за сухо и мокро бръснене при цена на нова глава между 60 и 100 лв. Самата самобръсначка ще ви „обръсне“ портфейла с около 250-300 лв., което си е дългосрочна инвестиции в секси бебешко лице.

Какво не пише в мненията и коментарите в Интернет

 

Преди няколко месеца мой близък ми беше на гости и с любопитство загледах електрическата му самобръсначка Philips. След една торба с хвалби за това, колко е доволен,  склоних да пробвам на сухо. Получиха се нещата след 10-ина минути бръснене, след няколко часа зачервена кожа, а на следващия ден пъпчици. Красота.

Точно по коледните намаления новата самобръсначка Philips 7000 беше намалена в търговската мрежа с около 100 лева от обявена пазарна цена 300 лв. Страхотна сделка! Промоутърката в магазина ми обясни, че разполагат и с модификация за чувствителна кожа. Не съм убеден, че разбра въпроса ми, дали я е използвала като шега… Самоубедих се, че ми е нужна такава за чувствителна кожа, а и прецених че при мокро бръснене няма да има щети.

Philips 7000

Основни предимства на Philips Серия 7000

  • На сайта на Philips e описано, че машинката издържа 50 минути в активен режим. Истината е, че издържа супер много. Факт е, че я използвам 2-3 пъти седмично, но за 2-3 месеца съм я зареждал само веднъж.

 

  • Дори да ви падне батерията няма да останете вовеки космат. За няколко минути самобръсначката ще се зареди достатъчно за едно бръснене.

 

  • Няма боцкане и на следващият ден. Колкото и жените да ни обясняват, че ни харесват с набола брада, истината е, че за тях шкуренето по време на целувки хич не е приятно. Особено при двойки, които не си споделят всичко, рано или късно за жената това ще стане проблем.

 

  • Мие се супер лесно и бързо под течаща вода. Може да се бръснеш и под душа, стига да имаш идея къде ти започват бакенбардите и косата.

 

Основни недостатъци на Philips Серия 7000

  • Бръсненето е истинска епопея. В ръководството и разни видео обучения се обяснява как трябва да се бръснем срещу посоката на косъма с кръгови движения. …и така, въртя ли въртя и след 15 минути просто довършвам с обикновена самобръсначка.

 

  • Зачервяванията и малките пъпчици на следващият ден изключително много ме демотивират да използвам своята самобръсначка Philips 7000. Може би проблемът е в мен, но опитвайки се да докарам кръговите движения все ще срежа нещо надълбоко, макар че било невъзможно да се порежеш.

 

  • Опитвам се да измисля още един булет, за да има равнопоставеност, но не мога. Само това ми тежи на сърцето, но не е никак малко.

Philips 7000

 

В заключение и своя защита искам да маркирам, че в онлайн пространството преобладават основно бляскави коментари и позитивни ревюта. Правейки проучване за Philips 7000 почти не попаднах на обосновани негативни коментари, което беше и основна причина да премина към покупка.

Този случай прекрасно илюстрира най-работещият модел на пазаруване на съвременния човек:

  • Стъпка 1 – препоръка от приятел (при наличие все пак на някакъв awareness)
  • Стъпка 2 – онлайн проучване
  • Стъпка 3 – преминаване към покупка онлайн или офлайн (в зависимост от ЕГН-то или не винаги)

 

В никакъв случай не искам тази статия да се възприеме като негативна обратна връзка, тъй като продуктът има своите предимства.  Надявам се, че ако някой търси информация и попадне тук ще е по-подготвен в избора си. Истината е, че не съм тествал друга глава, освен тази за чувствителна кожа, тъй като те са по-малко подвижни. В интерес на истината главите на стандартните модели изглежда по-подвижни и е напълно възможно да режат по-добре.

 

Не ми остава друго, освен да ви пожелая да се бръснете и къпете по-често. Поне веднъж месечно. 😉

 

12.12.2016

След 7 месеца ползване на Philips Серия 7000

Бих искал да допълня тази публикация с малко наблюдения към днешна дата. Бръсненето вече е доста по-бързо и лесно. Наблюдавам също, че посоката на косъма на братадата ми се е променила, така че да се захваща по-добре от ножчетата. Единственият недостатък е, че когато братада ми е по-дълга изглежда много остра и неподдържана, което пък от друга страна ме мотивира да се бръсна по-честичко.

 


Подкрепете блога с един  

 или

Споделете статията с клик на бутонче: