#МЕСТЕНЦА | Умопомрачителни ребърца в Olives Blue

Сгушено някъде там в София, кв. Младост 1, на ул. „Мит. Серафим Сливенски“ в подножието на бл. 144 се намира Olives Blue. Преди година беше просто Olives и честно казано не ми беше любимото място, тъй като нито храната, нито цените съответстваха на очакванията ми. От година насам обаче цялостната концепция на Olives претърпя пълна промяна – интериор, храна и обслужване. Добро впечатление ми прави, че имат хубав сайт, от който може да се резервира онлайн и поддържат Facebook страница.

 

Защо препоръчвам „Olives Blue“

 

Атмосферата

…определено е предразполагаща за романтична среща с половинката, семейна вечеря или събитие с голяма и шумна компания. Обикновено не е препълнено, но според мен това е защото, хората в района наистина не подозират, колко голяма е положителната промяна в заведението. Обстановката нашепва средиземноморски полъх и много премерени ретро щрихи. Вътре е изчистено и стилно, а лятото определено препоръчвам лятната градина, която е облечена в зеленина. Меката кожена мебел и удобно разположените столове и диванчета, са от тези, на които можеш да се размажеш за доста време без да изпиташ дискомфорт от прекалено заседяване.

Olives Blue

Olives Blue

Храната

Свински крехки ребърца по ирландска рецепта е едно от най-вкусните неща, които съм ял някога, някъде навън. Могат да ги приготвят и на барбекю, но аз бих ви препоръчал да се придържате към оригиналната рецепта – взрив на вкуса от точно подбран подправки, медена марината и може би нещо ирландско, съдейки по името на вкусотията. Салатите са големи, а пърленките умопомрачително вкусни. Няма ги в менюто, но правят. Друго което бих препоръчал е пъстърва на скара и пиле „Венеция“. Все още не съм опитвал пица и паста, но с удоволствие ще го направя следващият път. Ном-ном.

/Прословутите ребърца с гриловани зеленчуци/

Olives Blue

/Пиле „Венеция“/

Olives Blue

Менюто може да разгледате ТУК.

 

Обслужването

Това е най-непостоянната величина, що се отнася до места за хранене, особено в България. Поне в момента смело мога да заявя, че сме попадали на чудесни, много внимателни и учтиви сервитьори, на които просто няма как да не им оставиш бакшиш. Надявам се Olives Blue и в обозримо бъдеще да продължават да налагат този стандарт.

 

Цените

Първоначално могат да ви се сторят малко по-високи, но по-скоро са нормални за това качество на продукти, изпълнение и обслужване. Разбира се, зависи какво точно консумирате. Във Facebook виждам, че за работещите в района се предлага обедно меню при това на много прилични цени.

Olives Blue

Казано на кратко – стилна атмосфера, вкусна храна и обслужване на ниво.

Дочух случайно, че в района имало много Покемони, а в Olives Blue ги готвели по специална рецепта…


Подкрепете блога с един  

 или

Споделете статията с клик на бутонче: