Печката „бонсай“ Ровус Хенди Хийтър

Rovus handy heater

Виновен съм, признавам. Shopaholic съм по отношение на разни нови джаджи, които оптимизират ежедневието ни по един или друг начин. Официалната ми позиция е, че не съм от хората, които първи си купуват всички безсмислени продукти на телешопите, но в случая имам възможността да споделя мнение за един от най-новите продукти на Top Shop – Ровус Хенди Хийтър .

Какво е Ровус Хенди Хийтър?

Така нареченият Хенди Хийтър е портативна печка, която се включва директно в контакта и може да затопли малки помещения до 23 кв.м. Като цяло съм фен на продуктите на Топ Шоп, но в този конкретен случай рекламата на продукта е крайно подвеждаща. В социалните мрежи наблюдавам оправдана до някъде вълна от хейт.

Ако четете тази статия, вероятно се чудите дали има смисъл да давате 60 лв. за подобен уред?

Какво да не очаквате от Ровус Хенди Хийтър?

 1. Не е пригоден за затопляне на мокри помещения! В инструкцията на уреда това е изрично описано. Попаднах обаче на коментари във Facebook на подведени клиенти от магазините. Лоши търговци. Лоши.
 2. Да ви затопи целия апартамент или хол по-голям от 20 кв. ако това може да се нарече изобщо хол.
 3. Да ви е основната печка за отопление вкъщи.
 4. Да ви загрее стаята „на мига“, както се казва в рекламата на продукта. Това би бил един много дълъг и студен миг.
 5. Тишина – няма шанс да спите на включен Ровус Хенди Хийтър. Опитайте да си легнете и да си включите сешоара, за да разберете защо го твърдя.

За какво действително става Ровус Хенди Хийтър?

 1. За отопление на наистина малки помещения за кратко време. Причината да се захласна по въпросната печка, независимо че други вече я наричат тостер или сешоар,беше че няма как да си вкарам по-голяма печка в малката кухня. Същевременно нямам желание да се спъвам в духалка, която харчи 2000 W. За сравнение Ровус Хенди Хийтър деиствително харчи малко – 370 W, което си е супер.
 1. За пътуване до потенциално студено място. Ако през зимата се запътя към някоя планинска хижа, къща или друго, което ще подложи на изпитание моята крайно зиморничава природа няма да се поколебая да си взема мини печката.

Какво е важно да знаете за Ровус Хенди Хийтър?

 1. Контактът влиза хоризонтално. Ако го планирате за вертикален контакт си купете разклонителче.
 2. Печката не може да стои настрани, а само перпендикулярно на пода. Ако например я провесите на някакъв разклонител и се килне, то ще сработи защитен механизъм, който ще я изключи.
 3. Задължително трябва да има разстояние от земята, тъй като перката на мотора е отдолу.
 4. Не загрява изобщо. При нас стои до контакт в близост до хладилника и това се оказа важно предимство.

Да си удължите ли гаранцията или не?

Срещу 14 лв. можете да си удължите гаранцията с още 2 години т.е. общо стават 4. Според мен инвестицията действително си заслужава. В междинния студен сезон планирам да експлоатирам уреда много активно. Ако се окаже наистина боклук и даде дефект за това достатъчно дълго време, така или иначе ще ми върнат парите.

Равносметката за Ровус Хенди Хийтър?

На този етап и за целите, за които аз ползвам уреда съм сравнително доволен. Най-важното за мен е, че не заема място и за 5-10 мин успява да пречупи температурата в междинния сезон преди да пуснат централното отопление. Това което ме дразни действително е бръмченето, независимо че в магазина тествах. Нали знаете как си купувате някаква дреха от мола, в която изглеждате слаб и строен, а на светлината вкъщи се оказва, че всъщност изглеждате минимум 100 кила в нея.

Ако купите уреда вярвайки в посланието на рекламния клип, то със сигурност ще останете разочаровани. Моят съвет е да тествате на място в магазина и ако прецените, че имате достатъчно малка квадратура, за която тази портативна печка е удачна, то значи решението ви е ясно.

Надявам се тази статия да ви е била полезна. Ако вече сте закупили този продукт и желаете да излеете цялата си болка и разочарования, то можете да го направите в коментар по-долу.


Подкрепете блога с един   

  или

Споделете статията с клик на бутонче: