Печката „бонсай“ Ровус Хенди Хийтър

Rovus handy heater

Виновен съм, признавам. Shopaholic съм по отношение на разни нови джаджи, които оптимизират ежедневието ни по един или друг начин. Официалната ми позиция е, че не съм от хората, които първи си купуват всички безсмислени продукти на телешопите, но в случая имам възможността да споделя мнение за един от най-новите продукти на Top Shop – Ровус Хенди Хийтър .

Какво е Ровус Хенди Хийтър?

Така нареченият Хенди Хийтър е портативна печка, която се включва директно в контакта и може да затопли малки помещения до 23 кв.м. Като цяло съм фен на продуктите на Топ Шоп, но в този конкретен случай рекламата на продукта е крайно подвеждаща. В социалните мрежи наблюдавам оправдана до някъде вълна от хейт.

Ако четете тази статия, вероятно се чудите дали има смисъл да давате 60 лв. за подобен уред?

Какво да не очаквате от Ровус Хенди Хийтър?

 1. Не е пригоден за затопляне на мокри помещения! В инструкцията на уреда това е изрично описано. Попаднах обаче на коментари във Facebook на подведени клиенти от магазините. Лоши търговци. Лоши.
 2. Да ви затопи целия апартамент или хол по-голям от 20 кв. ако това може да се нарече изобщо хол.
 3. Да ви е основната печка за отопление вкъщи.
 4. Да ви загрее стаята „на мига“, както се казва в рекламата на продукта. Това би бил един много дълъг и студен миг.
 5. Тишина – няма шанс да спите на включен Ровус Хенди Хийтър. Опитайте да си легнете и да си включите сешоара, за да разберете защо го твърдя.

За какво действително става Ровус Хенди Хийтър?

 1. За отопление на наистина малки помещения за кратко време. Причината да се захласна по въпросната печка, независимо че други вече я наричат тостер или сешоар,беше че няма как да си вкарам по-голяма печка в малката кухня. Същевременно нямам желание да се спъвам в духалка, която харчи 2000 W. За сравнение Ровус Хенди Хийтър деиствително харчи малко – 370 W, което си е супер.
 1. За пътуване до потенциално студено място. Ако през зимата се запътя към някоя планинска хижа, къща или друго, което ще подложи на изпитание моята крайно зиморничава природа няма да се поколебая да си взема мини печката.

Какво е важно да знаете за Ровус Хенди Хийтър?

 1. Контактът влиза хоризонтално. Ако го планирате за вертикален контакт си купете разклонителче.
 2. Печката не може да стои настрани, а само перпендикулярно на пода. Ако например я провесите на някакъв разклонител и се килне, то ще сработи защитен механизъм, който ще я изключи.
 3. Задължително трябва да има разстояние от земята, тъй като перката на мотора е отдолу.
 4. Не загрява изобщо. При нас стои до контакт в близост до хладилника и това се оказа важно предимство.

Да си удължите ли гаранцията или не?

Срещу 14 лв. можете да си удължите гаранцията с още 2 години т.е. общо стават 4. Според мен инвестицията действително си заслужава. В междинния студен сезон планирам да експлоатирам уреда много активно. Ако се окаже наистина боклук и даде дефект за това достатъчно дълго време, така или иначе ще ми върнат парите.

Равносметката за Ровус Хенди Хийтър?

На този етап и за целите, за които аз ползвам уреда съм сравнително доволен. Най-важното за мен е, че не заема място и за 5-10 мин успява да пречупи температурата в междинния сезон преди да пуснат централното отопление. Това което ме дразни действително е бръмченето, независимо че в магазина тествах. Нали знаете как си купувате някаква дреха от мола, в която изглеждате слаб и строен, а на светлината вкъщи се оказва, че всъщност изглеждате минимум 100 кила в нея.

Ако купите уреда вярвайки в посланието на рекламния клип, то със сигурност ще останете разочаровани. Моят съвет е да тествате на място в магазина и ако прецените, че имате достатъчно малка квадратура, за която тази портативна печка е удачна, то значи решението ви е ясно.

Надявам се тази статия да ви е била полезна. Ако вече сте закупили този продукт и желаете да излеете цялата си болка и разочарования, то можете да го направите в коментар по-долу.


Подкрепете блога с един   

  или

Споделете статията с клик на бутонче:
 • Ivelin Ivanov

  Супер статия, наистина ми спестихте парите, защото определено се подведох по рекламата

  • Наистина се радвам ако съм ви бил полезен. 🙂

   • Lidia Stoimenova

    Благодаря за точната информация 🙂

 • Борислав Славчев

  Сушоар на за коса на 1ва степен 500w топли по добре

 • Vanda Apostolova

  Много ценно за мен мнение – обмислям купуването на уреда за отопление в периметъра, в който свалям/слагам грим и извършвам други козметични процедури в дрешника ми, който иначе не отоплявам. Сърдечно благодаря!

 • Стефан Генчев

  Поздрави за статията. Ако спестите илюзорно положителните съвети (тези за пречупването на въздуха за 5-10 минути и за студената хижа и Вашата зиморничава природа), ще бъде и обективна. Това е 370 ватова духалка, която има точно толкова ефект в дома Ви, колкото и духалка за запалка за автомобил – за някакви черезвичайни ситуации, силно ограничен. Както например за тази на г-жа Апостолова по-долу – на тоалетката, докато сваля грима си.
  Весела и обективна 2018-а година!

  • Здравейте, постарал съм се да споделя моето лично и безспорно субективно мнение. Може би аз самия се заблуждавам, че върши някаква работа, тъй като няма как да я върна вече. 😀
   Както съм описал в поста, вкъщи я ползваме само в малка кухня и действително има разлика в температурата с няколко градуса (поне 2) при продължителна работа.
   Моят съвет към всички, които имат интерес е да я поръчат онлайн и ако са разочаровани, да се възползват от 14 дневния срок за връщане регламентиран по закон. 🙂 За съжаление при покупка от маганизн (както е в моя случай) връщане не е възможно.

 • Тити Кака Трифонова

  https://spestete.bg/ured-za-otoplenie-hendi-hiytar-1091 днес си купих
  тази печка а незнам каква е гарациятаколко е тази гаразия на тази
  печка нямам гарация от вас

 • Тити Кака Трифонова

  https://spestete.bg/ured-za-otoplenie-hendi-hiytar-1091 днес си купих
  тази печка а незнам каква е гарациятаколко е тази гаразия на тази
  печка нямам гарация от вас искам да имам гаранция ако ми дадете гаранция ще ми върните парите тази печка

 • Георги Петков Иванов

  няма как уред,който консумира и,топло отдава 370 вата да отоплява помещение до 23 кв.м.

  пример:помещение от 10 кв.м с височина 2.5 м. прави 25 куб.м. пространство за отопление.на 1 куб.м. са необходими поне 50-60 вата за да се затопли та,за тази кубатура са нужни поне 1250 вата.извода е,че трябват 4 подобни боклука за да стоплим подобно стая.

  лично аз бих си монтирал този миндил в кенефа,при условие,че ми го подарят и ми изпратят 25 лв с които да си прекарам контакт във WC-то
  няма как що годе приличен климатик за 1300-1500 лв да отоплява 25-30 кв.м а този сешоар за 40 лв да ми топли 20 кв.м.
  но,докато има балъци ще има тарикати
  поздрави

 • Rossitza Koleva

  Благодаря за безпристрастното и добро описание на продукта! Преди седмица, моята баба ми разказа, каква отоплителна печка е видяла на реклама.
  Тъй като Ровус ще бъде закупен тези дни, с цел затопляне на кухня ок. 10кв, мисля че инвестицията си заслужава. Жалко е само, че потребители като нас са принудени да четат мнения и коментари за всички уреди, макар и произведени от наложили се компании. Със сигурност ще пиша, след като включим печката в малката кухня със северно изложение и на първи етаж, без партер. Истинско предизвикателство!

 • Илияна Велчева

  Имам уреда и го ползвам за затопляне на баня за къпане на дете . Много съм доволна , не зная как е с консумацията на ток , но ми върши перфектна работа