Смартфон фотография с Huawei P9

Huawei P9

Малко по-рано този месец се състоя световната премиера на Huawei P9. Китайската марка стъпи на британска земя, за да се покаже на лъскаво събитие. Разказ от първо лице можем да научим от Никола Балов, който представя устройството в „Първо по Дарик“.

Това е един от моделите, който определено прави голямо впечатление на пазара на мобилни устройства тази година. Huawei P9 носи със себе си звездният блясък на Скарлет Йохансон, която няма нужда от представяне и Хенри Кавил, който играе Супермен в последните 2 филма за героя.

 

Нека запазим 30 секунди мълчание с Huawei P9 и двете звезди ►

 

 

Смартфон с камера на Leica

 

Най-впечатляващото в този смартфон определено е камерата. Тя е разработена съвместно с Leica (или „Лайка“ – утвърден немски производител на фотографска техника). Уникалното тук е наличието на две камери или двойна камера. Какво означава това на практика? Разполагате с 1 стандартна цветна RGB камера и една с черно-бял сензор. Всъщност именно черно-белите сензори улавят до 300% повече светлина, което осигурява изключително високо качество при ниска осветеност. Камерата може да работи и само като черно-бяла, но може да комбинира и двете лещи в един кадър, което означава снимки с наистина високо качество.

Huawei-P9

Метално тяло със скенер за пръстови отпечатъци

Huawei P9 хваща окото със непретенциозен, но стилен метален дизайн, 8-мегапикселова селфи камера, 12-мегапиксела основна камера, 5,2-инчов дисплей и най-мощният процесор на Huawei до сега – Kirin 955. Изработката е наистина много прецизна, изглежда скъпо поставен в човешка длан, с нежно заоблени ъгли. Скенерът за пръстов отпечатък също успява да позиционира китайският производител до технологичните лидери на пазара в момента.

Huawei-P9-colors

Huawei в битката на флагманите

През 2016-та година Huawei P9 влиза в схватка с iPhone 6s, Samsung Galaxy S7 и LG G5. Определено борбата е ожесточена, тъй като производителите на мобилни технологии залагат все повече на усъвършенстване на камерата на своите устройства. Това което виждаме при Huawei P9 в сътрудничество с Leica e наистина амбициозно и смело решениe, за което можем да приветстваме китайската марка. Нещото което липсва тук на фона на останалите флагмани е възможността за заснемане на 4k видео (т.нар. Ultra-Haigh Definition Video), което означава, че можете да гледате и заснемате видеа с наистина професионално качество. Причината да не се получават толкова професионално, колко искате, най-вероятно е във вас, а не в устройството. Добрата новина е, че няма да си товарите паметта на телефона, тъй като 4k видеата са изключително тежки като мегабайти.

Официално обявената цена е около 600 евра, а скоро ще разберем и колко ще е в действителност на Българския пазар. Това ще се случи към края на месец април.

huawei-P9-camera

В очакване на Huawei P9 Plus

Тъй като не мога да скрия фетиша си към големи телефони, любопитството ми грабна и новината за последваща Plus модификация на P9 (подобно на iPhone и Galaxy S серията), която ще бъде с 5,5-инчов AMOLED дисплей. Тук ще имаме не само по-голям дисплей, но и още по-ясно изразени яркост и контраст, което е характерно за AMOLED дисплеите.

Huawei-P9-Leica-lifestyle

Ако си падате по арт фотографията, Huawei P9 определено е играчка, с която много ще се забавлявате.

再见

 


Подкрепете блога с един  

 или

Споделете статията с клик на бутонче: