Xperia XA Ultra. Фаблет с 16 МР селфи камера

Xperia XA Ultra

Тъй като фаблетите са ми слабост, нямаше как да не обърна внимание на Sony Xperia XA Ultra. Може би това ще е и следващата ми играчка. Xperia XA Ultra e дете на Xperia XA. Както знаем всяко следващо поколение превъзхожда това преди него. Съответно и детето е по-виско с цял един инч, което на практика означава, че от 5-инчов, вече имаме 6-инчов смартфон, който по всички закони на технологиите можем да наречем фаблет (кръстоска между смартфон и таблет).

 

Xperia XA Ultra

Дизайнът на Xperia XA Ultra

…ме грабна от пръв поглед. Смартфонът е среден клас. До голяма степен визуално се доближава и до сегашния ми 5,5-инчов HTC Desire 816, но пък е много по-красив. Тъй като смартфонът е среден клас е съвсем логично, че не разполага с модерната функция на Sony за отключване с пръстов отпечатък. За сметка на това обаче (и моя голяма радост), екранът е опънат от край до край, което създава усещането за огромен дисплей в ръката ти (нещото което обожавам в G серията на LG).
Телефонът е облечен с метална рамка и пластмасов гръб, което е предостатъчно за телефон в този клас. Дори металът ме учуди леко. Sony не са се стискали…

 

Xperia XA Ultra

 

Камерата на Xperia XA Ultra

…не се ичерпва с 21,5 MP за основна, а разцепва тотално мрака и светлината с 16 MP селфи камера. Сега нацупените уснички, които са създадени от транссексуалната майка природа ще изглеждат още по-зашеметяващо в Instagram и Facebook. Камерата разполага и с 88-градусов обхват (каквото и да означава това), светкавица и оптична стабилизация на изображението. В комбинация с Full HD резолюцията на дисплея мога смело да заявя, че вече съм фен.

 

Xperia XA Ultra

 

Вътрешностите на Xperia XA Ultra

В крехките си 190 грама, Xperia XA Ultra бие 8-ядрено сърчице, 16 GB вградена памет и microSD слот. Батерията на устройството също е много приятна изненада – 2700 mAh, а според производителя държи цели 2 дни. Склонен съм да повярвам, тъй като моето HTC e с 2600 mAh и действително държи до 2 дни, но при по-слабо натоварване. При голям гърч от 2-3 часа говорене, Facebook, Instragram и снимане на клипчета нещата рязко приключват в рамките на деня, но ще видим как ще се държи новата Xperia.
Очаква се в гардероба на XA Ultra да присъства Quick Charger, който присъства във високия клас на Sony и осигурява 5 часа живот на батерията за 10 минути зареждане.

 

Xperia XA Ultra

 

Това лято очакваме Xperia XA Ultra и на българска земя.

 


Подкрепете блога с един  

 или

Споделете статията с клик на бутонче: