СПА Комплекс Исмена в Девин | Ревю

Тази Коледа не беше като всяка друга, тъй като за първи път не празнувахме вкъщи. От една страна искахме да сменим въздуха, да си спестим стреса от постоянното чистене и готвене и наистина да си починем по празниците. Друг много силен аргумент се оказа, че цените по Коледа са наполовина спрямо кувертите за Нова година.

Реших да напиша този пост, с който да поставя началото на още много други (надявам се), в които ще споделям моите впечатления от разни позитивни местенца, където човек не само си похапва, но също така нощува и се глези на СПА.

 

Атмосфетара в СПА Комплекс Исмена

След около 3 часа и нещо път от София, въртележка от завои и обилно ядене на солети, за да успокоим стомасите, кацнахме с колата в СПА Комплекс Исмена, който се намира още в началото на гр. Девин. Първото ни впечатление беше за чистичко и много поддържано място с големи градини, малки китни къщички подредени на няколко етажа по склона и една голяма основна сграда.

Избрахме да сме в къща, което се оказа може би и най-правилния избор са нас. Камината беше заредена, а парното на макс. Като любител на топлото, дори си бях взел една духалка, тъй като съм преживявал студени нощи в зимно време по разни места. Освен че беше изключително топло в цялата къща, жената която ни настани предложи допълнителна печка ако имаме нужда.
Стилът е битов, но стилен, а баните са прекрасни и почти като сауна.

Наистина ми е трудно обаче да опиша вълшебството от горящата камина в топлата стая, докато навън нежно вали мек сняг, а в сумрака весело танцуват коледните светлинки.

20161224_191354_hdr

20161226_112050_hdr1234

Обслужването в СПА Комплекс Исмена

Всички знаем, че хората правят мястото. Въпреки празничния период, всички работещи в хотела бяха изключително усмихнати, ведри и благоразположени към нас. Винаги съчувствам на хората, на които се налага да работят по празниците, но в крайна сметка това са негативите от работата в сферата на туризма. Та…наистина чудесно отношение. Баш на Коледа ни се развали казанчето в едната баня, веднага дойде човек и го оправи.

20161228_111143_hdr 20161228_111121

20161228_111232_hdr 20161228_111441_hdr

Храната в СПА Комплекс Исмена

Божествена. Оказва се, че съм голям привърженик на родопската кухня. Задължително опитайте пататник, гръцката салата е огромна и с умопомрачително вкусни зеленчуци. Кавърмичките също са бомба. Очевидно в хотела са случили на готвач, който съветвам да не изпускат при никакви обстоятелства.

Включената закуска не беше нещо особено, но пък напълно достатъчна. Киселото мляко беше домашно, както и сладкото. Единствено нямаше хубаво кафе или поне някакъв шварц, който да удавиш в мляко. Машината беше само с разтворимо, а кафето на барчето ставаше с повечко мляко/сметана. Може би е въпрос на вкус.

 

СПА в Комплекс Исмена

Малко, уютно и достатъчно. Парната баня е голяма и хубава, като единствено липсва душ за отмиване на чуждите токсини. Много не смеех да се облягам на стената. Басейнът от друга страна беше минарален с перфектна температура около 30 градуса за вечно киснене – нито ти е топло, нито студено. Накрая си се сбръчкал като стафида, но пък ти е леко и хубаво. Имаше и една жестока дюза за масаж, до която ви съветвам да не стоите твърде близко, за да не се натъртите много.

Друга препоръка, която бих направил е да се позабърсва водата на пода, за да не се пречука някой.

Знам че лятото има голям външен басейн разположен до стена с изкуствени водопади, които правят страхотен масаж. Определено бих прекарал поне седмица там лятото. Минерална вода, прохлада и тишина.

20161227_194214_hdr

20161226_112223_hdr  20161228_111315_hdr

Цените в СПА Комплекс Исмена

 

Като цяло цените са доста прилични. За коледните празници в къща излиза 63 лв. на човек с включен СПА център. Зареждането на камина е 20 лв. Ако ви мързи да си помръднете дупетата до ресторанта, можете да поръчате за къщата или стаята си с 20% такса обслужване. Доста хора се възползваха от тази опция.

 

Равносметката за СПА Комплекс Исмена

Определено бих повторил лятото, както вече написах. В самия град също е приятно за разходка, хората са много възпитани и мили. Малко след града има няколко еко пътеки, които са чудесни за по-лежерни преходи, както и няколко пещери, които си заслужава да видите. Ние ходихме до Дяволското гърло и Ягодинската, която е наистина, ама наистина впечатляваща.

Моят съвет докато сте в района на Родопите е да си накупите мурсалски чай и мед, защото тази земя е наистина много чиста и лечебна.

Повече може да научите в сайта на хотела, който между другото e много добър на фона на повечето, които съм виждал: www.ismena.bg


Подкрепете блога с един   

  или

Споделете статията с клик на бутонче: