#МЕСТЕНЦА | Гурме бургери на пъпа на София. Street Chefs бейби!

Street Chefs

От дълго време слушам градски легенди за тях и беше крайно време да се опитат. След множество хвалби от различни източници, стомахът ми вече очакваше срещата със Street Chefs. Беше гореща майска неделя и дори дъждовните облаци си бяха дали почивка. След трийсет минути лутане по уличките за паркомясто, се озовахме на ул. Парчевич 58-60 (ъгъла с Ангел Кънчев), непосредствено до 127-мо СОУ. Малко по-късно от Интернет научих, че Street Chefs имат паркинг за клиенти. Честно казано на самото място не се усетих, че има такава опция, но ако имате път натам, да си знаете…

 

Атмосферата

Районът около пл. Славейков, Витошка и Графа определено носи своето очарование, както за софиянци, така и за гостите на града. По пътя винаги ще се намери някой, който да ти поиска пари, след което да те напсува. Освен приятно изненаданите чужденци, основният контингент са шарените хора. Това е често срещан градски вид. Обикновено са несресани, с накриво обръснати глави и дрехи втора употреба. Слушат алтернативна музика и задължително ходят на алтернативни места. Може да се каже, че и Street Chefs влиза в тази категория, но повечето посетители изглеждаха пичове.

 

Храната

Да си дойдем на думата. След като видях малкото гурме бургерче си помислих, че ще остана гладен. Всъщност беше повече от достатъчно, особено в комбинация с домашно пържени картофки поръсени с розмарин. Изискана работа. Опитахме Chefs Burger с телешко кюфте и наистина уникален по рода си сос. Леко тече  и се омазваш, но си заслужава всяка хапка. Ако имате проблем с този тип храна, носете тъмни дрехи и много не го мислете. Всичко се пере с Ариел. Седмица по-късно бях на гости в Прага, където ядох няколко пъти бургери. Оказва се, че в западна Европа е изключителен „тренд”  да се хапват бургери, но повярвайте ми…нашите момчета от улицата са по-добри.

Обслужването

Заведението е на самообслужване, но пък за сметка на това след теб почистват масата. Това до известна степен ти дава усещането, че не си съвсем в гурме Макдоналдс. Храната става доста бързо – не повече от 5-10 минути, които прекарваш в сравнително удобно сепаре на открито или висока масичка. Персоналът е усмихнат, приветлив и си личи, че се работи с желание, дори в неделя.

 

Цените

…са по-скоро западноевропейски за бързо хранене, но пък си струва. Бургерите варират между 7 и 10 лв. Бирата е от 3 до 5 лв., но пък чаша вино за 2,90 си е оферта. Все едно да хапнеш в пицария, но наистина е много вкусно, освен ако не си веган. Макар че има и нещо за тревопасните…

 

Меню

Меню - Street Chefs

Къде се намира Street Chefs?

 


Подкрепете блога с един  

 или

Споделете статията с клик на бутонче: