Защо нося обувки Walkmaxx още преди да съм се пенсионирал?

уокмакс

Посвещавам този блог пост на Младен, за когото обувките Walkmaxx са само за хора, които четат вестник „Трета възраст“.

За всички който ще решат, че някой ми е платил да напиша този пост, бих искал да кажа… че може би ако не бях започнал така, дори нямаше да си го помислите. Всъщност обувките Walkmaxx имат своите предимства и недостатъци, за които ще ви разкажа от моя опит с тях.

уокмакс

Предимства на Walkmaxx

1. Изключително подходящи са за хора, които имат проблеми с краката и ходилата. От няколко години насам, страдам от плоскостъпие, което освен силни болки в таза при дълго ходене ми донесе и ужасни мазоли на палците на краката.
Преди 2 лета в опити да разкарам мазолите буквално успях да отлепя мъртвата кожа с разни препарати от аптеката. Не можех да стъпвам от болка, тъй като кожата беше твърде чувствителна. Тогава реших да пробвам със сандали Walkmaxx, които буквално ме спасиха. Тъй като подметката е извита, реално палците ми не търпяха никакъв натиск. Сега съм си купил резервен чифт от стария модел, тъй като с карта от TOP SHOP ми излязоха 15 лв., за сравнение първите пак си купих с клиентска отстъпка за около 40 лв. с намаление от 60 или 80.

2. Подметката е извита, но пък на повечето модели е черна и не личи, че сте със странни обувки. Вече предлагат и модели за всички сезони. Имам сандали за лятото, кецове за пролетта, маратонки Адаптив (изключително удобни и здрави) за есента и този месец си купих Outdoor мъжки ботуши за 80 лв., които преди година бяха 200 лв. Дебна ги отдавна…

3. Помагат ви да ходите на принципа „пета-пръсти“ т.е. първо стъпвате на пета, а след това на пръсти, което е правилният начин за ходене. Преди време установих, че ходя на пръсти, което е проблем както за краката (мазолите), така и за стойката ми. Често наблюдавам пък хора, които стъпват като Йети с цял крак, което в дългосрочен план е доста опасно за тялото, тъй като ходенето влияе на целият ни организъм.

Недостатъци на Walkmaxx

1. Дефекти – вече съм връщал едни сандали, които бяха започнали упорито да се разшиват. Стърчаха конци отвсякъде, но за щастие в магазина ми ги подмениха без проблем в 30-дневния срок за фабрични дефекти. Съветвам ви да ги оглеждате много внимателно при покупка. Ботушите които си купих сега, бяха третите които пробвах, тъй като предходните 2 чифта имаха дефекти – един на гумата отзад и един в самата стелка, който убиваше на пръстите.

2. Грознички са, но пък са удобни и добри, най-вече за стойката и здравето ви.

3. В началото е трудно да се свикне с извитата подметка. Моделът на сандалите от тази година е с наистина много извита подметка. Подарихме такива на баща ми и първоначално, той дори отказа да ги носи. След няколко психо атаки, че ако ги носи ще намали обиколката на шкембето, мотивацията му рязко се вдигна.

Равносметката за Walkmaxx

Макар третата възраст все още да изглеждат мираж, определено съм фен на тези продукти, като отново ще подчертая, че трябва внимателно да оглеждате за дефекти. Убеден съм, че ако носите обувки Уокмас и преди да се пенсионирате, ще продължите да ги носите и след това.
Надявам се, тази статия да ви е била полезна ако обмисляте покупка на обувки Walkmaxx.

 

…и един специален поздрав за Младен, който рано или късно ще прочете това. 🙂


Подкрепете блога с един   

  или

Споделете статията с клик на бутонче: