7 причини да ползвам само TaxiMe?

TaxiMe

Преди едва няколко месеца ме светнаха за едно от най-яките български мобилни приложения, с което можеш да си поръчаш чистичко такси със спретнат и любезен шофьор (без жълта книжка). Магията се случва само през приложението, без да има нужда да говориш с диспечър. Вече съм зарибил приятели и познати и всички са супер доволни.

  1. Онлайн е някак по-лесно, а?

Докато музиката в бара шуми, а навън е студено, ти просто отваряш TaxiMe, което веднага те намира. Удобна опция, в случай, че ти самият не знаеш къде се намираш :). Задаваш до къде искаш да стигнеш и след секунди виждаш на екрана, че “шофьорът пътува към теб”. До минути таксито те чака отпред, докато другите обикалят замаяни напред-назад по тъмните и студени улици в търсене на някой да ги качи.

  1. Знаеш предварително, колко ще ти струва!

Няма копърки, скумрии и други риби, които могат да ти напомпат сметката. Апликацията ти дава приблизителната сумата, която се очаква да платиш. Обикновено е точно или с някакви стотинки разлика, според това дали си променял изчисления маршрут или пък си се натъкнал на неочаквано задръстване.

  1. Виждаш си таксито в реално време на картата

Представи си следната ситуация. Ти си на възможно най-отегчителната среща на света. Потропваш нервно с крак, защото не можеш да продължаваш повече този безкраен разговор за времето навън. Казваш си, че веднъж за винаги трябва да откажеш майка си да ти организира срещи с децата на колегите й. А, да – виждаш на картата, че таксито вече е тук и си „Чао“.

  1. Качеството е преди всичко

Може би трябваше да започна с това, тъй като качеството е в основата на тази гениална концепция. Не можеш да станеш шофьор в TaxiMe току тъй. Първо минаваш внимателна проверка и ако те изберат, започваш да возиш клиенти. После продължават да те оценяват и контролират, получаваш оценки и от клиентите и така си формираш рейтинг.  Когато търсиш такси, алгоритъмът на TaxiMe ти изпраща това с най-високия рейтинг, което се е случило и да е най-близо до теб. Безценно. Думи нямам да формулирам удивлението си, след безкрайните истории за изгубена девственост, умъртвени хамстери, сексуални проблеми, политически нагласи и безброй други незададени въпроси… седейки тихо и кротко до случайни таксиметрови шофьори. Време беше това да спре.

TaxiMe

  1. Оценяваш пътуването си веднага

След като излезеш от колата, получаваш мигновено съобщение в апликацията, в което даваш оценка на шофьора и можеш да напишеш коментар, в случай че си възмутен от нещо. Така и ти допринасяш за въпросния рейтинг и помагаш на приложението да отсява и да ти изпраща само най-добрите.

  1. Отстъпка за „девствени“ потребители

Ако все още не сте се престрашили да поръчате такси с апликацията на TaxiMe, ви съветвам да се възползвате от регулярните отстъпки с промокод за нови потребители. За целта е нужно да дебнете фен страницата на TaxiMe във Facebook и може да спестите 2 лв. при първото си пътуване.

taxi-me-3

 

  1. Такси дори в най-напечените часове

Всички знаем за моментите, в които е просто невъзможно да си хванеш такси – на празници като Нова година, около абитуриентските балове или когато ни изненада поредния проливен дъжд или сняг. Висиш си отчаяно на слушалката, докато слушаш “приятната” мелодийка на поредната такси-компания, която набираш. И дори парите за теб да не са проблем и да си готов да дадеш даже двойно, таксито си остава мираж. Да, ама не. С това приложение, можеш да си намериш щофьор, като му предложиш сума над сметката още като поръчваш. Някои му казват бакшиш, аз му казвам – добър начин да си намериш кола, когато такава няма. Fair enough.

Taxi-Me

7 е добро число, така че ще спра да изброявам. За съжаление тази услуга се предлага само на територията на София, но на сайта на http://taxime.to/ може да заявите, че искате TaxiMe да се предлага и във вашия град.

Пиша този пост, за да благодаря на създателите на TaxiMe за това голямо удобство в милата ни столица. За това, че винаги мога да разчитам, че ще ми изпратят свестен шофьор с прилична кола. За това, че мога да си го поръчам толкова бързо и удобно, без да звъня и да чакам. За това че като дам 20 лв. не светва лампата и не чувам „Дали сте ми 2 лв.“, а знам, че съм имал само 20 в портфейла си. За това, че повече няма да чуя истории като онази за повръщаното, в която е имало нещо зелено. Да, тези неща не се забравят…

 

Директно копирам бутончетата за сваляне от сайта им за ваше улеснение.

 Google Play iOS

Подкрепете блога с един   

  или

Споделете статията с клик на бутонче: