Здравословно начало на деня

Нутрибулет

Казват че закуската е най-важното хранене за деня. Обикновено това са майките и бабите, които се опитват да те натъпчат докато все още не си си отворил очите и измил зъбите. След като пораснеш започваш да го оценяваш, защото се налага сам да се оправяш в живота, а в това число и закуската.

В активното ни ежедневие на работещи хора, често игнорираме закуската, а тя си в важна. Това е времето от деня, когато тялото ни може да се пречисти от токсините и да бъде заредено със свежа енергия. Преди сутрешното кафе, винаги се старая да изпивам поне 200 мл. топла вода, която да отмие гадостите от тялото ми, след което забърквам някое друго смути с моя любим Нутрибулет. Вече го ползвам почти 2 години. Не е нужно да го хваля, тъй като на разни възрастни хора им е платено да го правят в телешоп блоковете.

 

Определено препоръчвам този тип закуски поне 1-2 пъти седмично. Понякога закусвам това през цялата работна седмица. Особено сега пролетният сезон е чудесен и богат на плодове. Лятото си правя фреш от диня. Уникално. Малко е играчка със семките, но си заслужава всяка глътка.

 

Моята основна рецепта за смути е следната – шепа ягоди, половин или цяла ябълка, задължително 1 банан (иначе не е сладко, а по-скоро кисело) и половин кофичка кисело мляко. Хубаво е да се добави и 50-100 мл. вода, за да може да се пие, а не да се яде с лъжица.

nutibilet-1

Тайната да не останем гладни е следната – добавям поне лъжица овесени ядки, малко орехи (ако не обичате може и без) и 2 ч.л. брашно от ленено семе. Сухата приставка на Нутрибулета мели жестоко леното семе. Ако сте имали проблем със стомашно-чревния тракт… Вече нямате. Не е нужно да ми благодарите. Освен всичко ще ви държи поне до обяд.

 

+ спанак

Наскоро спанакът зае почетно място в храненето ми. Може би защото като дете не са ме насилвали да го ям, нито са ми го изливали в гърба. Шепа спанак в смутито придава леко кисел вкус, а както знаем стомахът ни обожава комбинацията между сладко и кисело.

 

Тази рецепта за здравословно хранене не ви е заразила и предпочитате баница с боза за закуска? В такъв случай се сърдете на себе си докато влачите 100 килограмовото си тяло с подагра след десетина години към лагера за дебели хора на д-р Емилова.

nutribulet-2

Споделете статията с клик на бутонче: